Expunerea la mercur. Grupuri de persoane sensibile

Bianca Ştefan / 07 aug 2018 / 23:15
Expunerea la mercur
Expunerea la mercur

Toți oamenii sunt expuși la un anumit nivel de mercur. Majoritatea oamenilor sunt expuși la niveluri scăzute de mercur, adesea prin expunere cronică. Cu toate acestea, unii oameni sunt expuși la niveluri ridicate de mercur, inclusiv expunerea acută.

Factorii care determină dacă apar efecte asupra sănătății și gravitatea acestora:

-tipul de mercur vizat;
-doza;
-vârsta sau stadiul de dezvoltare al persoanei expuse (fătul este cel mai susceptibil);
-durata expunerii;
-calea de expunere (inhalare, ingestie sau contact dermic).

Două grupuri de persoane, mai sensibile la efectele mercurului

Feții sunt cei mai sensibili la efectele de dezvoltare datorate mercurului. Expunerea la metilmercur în uter poate rezulta din consumul de pește și crustacee de către mame. Poate afecta negativ creierul și sistemul nervos al unui copil. Efectul primar asupra sănătății metilmercurului este afectarea dezvoltării neurologice. Prin urmare, gândirea cognitivă, memoria, atenția, limbajul și abilitățile spațiale motorii și motorii fine pot fi afectate la copiii care au fost expuși la metilmercur ca feți.

Al doilea grup sunt persoanele care sunt expuse în mod regulat (expunere cronică) la niveluri ridicate de mercur (cum ar fi populațiile care se bazează pe pescuitul de subzistență sau persoanele expuse profesional). În rândul populațiilor selectate de pescuit de subzistență, între 1,5/1000 și 17/1000 copii au prezentat insuficiență cognitivă (ușoară retardare mentală) cauzată de consumul de pește care conține mercur. Acestea includ populațiile din Brazilia, Canada, China, Columbia și Groenlanda.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy