Expunerea la mercur. Grupuri de persoane sensibile

Bianca Ştefan |
Data publicării:
Expunerea la mercur
Expunerea la mercur

Toți oamenii sunt expuși la un anumit nivel de mercur. Majoritatea oamenilor sunt expuși la niveluri scăzute de mercur, adesea prin expunere cronică. Cu toate acestea, unii oameni sunt expuși la niveluri ridicate de mercur, inclusiv expunerea acută.

Factorii care determină dacă apar efecte asupra sănătății și gravitatea acestora:

-tipul de mercur vizat;
-doza;
-vârsta sau stadiul de dezvoltare al persoanei expuse (fătul este cel mai susceptibil);
-durata expunerii;
-calea de expunere (inhalare, ingestie sau contact dermic).

Două grupuri de persoane, mai sensibile la efectele mercurului

Feții sunt cei mai sensibili la efectele de dezvoltare datorate mercurului. Expunerea la metilmercur în uter poate rezulta din consumul de pește și crustacee de către mame. Poate afecta negativ creierul și sistemul nervos al unui copil. Efectul primar asupra sănătății metilmercurului este afectarea dezvoltării neurologice. Prin urmare, gândirea cognitivă, memoria, atenția, limbajul și abilitățile spațiale motorii și motorii fine pot fi afectate la copiii care au fost expuși la metilmercur ca feți.

Al doilea grup sunt persoanele care sunt expuse în mod regulat (expunere cronică) la niveluri ridicate de mercur (cum ar fi populațiile care se bazează pe pescuitul de subzistență sau persoanele expuse profesional). În rândul populațiilor selectate de pescuit de subzistență, între 1,5/1000 și 17/1000 copii au prezentat insuficiență cognitivă (ușoară retardare mentală) cauzată de consumul de pește care conține mercur. Acestea includ populațiile din Brazilia, Canada, China, Columbia și Groenlanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel