Federația SANITAS a pichetat Ministerul Muncii și Justiției Sociale

Adisa Codruț / 20 Martie 2019 / 19:02
Sindicaliștii de la Sanitas
Sindicaliștii de la Sanitas

Federația SANITAS își continuă programul de proteste. Azi, 20 martie, a pichetat Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Peste 250 de membri ai Federației SANITAS din România, au pichetat azi, 20 martie, Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Sindicaliștii din județele Argeș, Bistrița –Năsăud, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București au continuat seria protestelor pentru susținerea drepturilor salariale ale angajaților din Sănătate și Asistență socială.

Președintele SANITAS și reprezentanții organizațiilor sindicale teritoriale și-au argumentat solicitările în dialogul purtat cu echipa ministerială decisă de ministrul Muncii și Justiției Sociale, dl. Marius-Constantin Budăi. „Au fost discutate atât cele șapte revendicări care au generat programul de proteste, cât mai multe probleme punctuale, semnalate de reprezentanții organizațiilor județene. Aceștia au prezentat inclusiv fluturași de salarii care demonstrează că, pentru mai multe categorii profesionale, creșterea salarială anunțată este, în realitate, o pierdere de venit lunar”, arată SANITAS într-un comunicat remis presei.

Reprezentanții SANITAS au reiterat cele două solicitări a căror rezolvare o apreciază ca fiind obligatorie și ne-negociabilă: raportarea sporurilor la salariul din 2019 pentru toți angajații din Sănătate și Asistență socială și eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30%.

„Apreciem interesul manifestat de domnul ministru al Muncii și Justiției Sociale care a intervenit telefonic pe parcursul discuțiilor, domnia-sa aflându-se într-o deplasare oficială în afara țării”, se mai arată în document.

Membrii SANITAS vor continua seria protestelor conform programului ce va fi stabilit de Consiliul Național al Federației SANITAS din data de 28 martieși spun că nu se vor opri atâta timp cât autoritățile nu vor găsi soluții reale de rezolvare a revendicărilor lor.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy