Federația SANITAS, proteste în peste 420 de unități medicale

Angela Sabău |
Data publicării:
Federația SANITAS. Imagine de la un protest
Federația SANITAS. Imagine de la un protest

Mai mult de 320.000 de membri ai Federației SANITAS din întreaga țară au protestat ieri, nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și de neacordarea tuturor drepturilor salariale. 

Angajații din sănătate nu au încetat munca, protestul fiind de forma grevei japoneze. „Nu au întrerupt activitatea la locurile de muncă, aiu continuat să își îndeplinească sarcinile zilnice, chiar dacă sunt, incontestabil, epuizați și lipsiți de orizont, atât în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de muncă, cât și acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al SANITAS.
Membrii SANITAS vor continua protestul, se mai arată în documentul remis presei, fără, însă, a înceta munca. 
„Salariații din sănătate, asistență socială, direcțiile de sănătate publică, unitățile de asistență medico-socială, serviciile de ambulanță, medicina școlară, vor continua protestul început, cu aceeași decență, fără întreruperea activității, pentru a nu pune în niciun fel de pericol pacienții, așteptându-se ca autoritățile române să înțeleagă cp trebuie să respecte legea, să își respecte angajații și, mai ales, să respecte întreaga populație a acestei țări care, în situația epidemiologică actuală, are toate șansele să devină rând pe rând, pacient!”
Protestul va continua și în zilele următoare. „De această dată suntem hotărâți să nu ne oprim până când vom obține condiții decente de muncă, deblocarea posturilor pentru cele două sisteme și respectarea legislației cu caracter salarial!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel