Florin Buicu, despre legea vaccinării: Va fi votată în Camera Deputaților, dar Guvernul putea să și-o asume!

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților

Legea vaccinării, care va fi discutată curând în plenul Camerei Deputaților după aproape trei ani de discuții în comisii, ar fi putut fi deja pusă în aplicare dacă Guvernul și-ar fi asumat-o printr-o ordonanță de urgență, a arătat deputatul dr Florin Buicu, președintele Comisiei pentru sănătate și familie.

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a explicat, la dezbaterea „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, de ce după trei ani de discuții în Parlament pe marginea proiectului, nu avem încă o Lege a vaccinării..

„Legea vaccinării are un raport depus de Comisia pentru Sănătate și Familie către Plenul Camerei Deputaților, în urma dezbaterilor și a discuțiilor care au avut loc la începutul acestui an. Având în vedere faptul că a intervenit pandemia și au intervenit modalități de lucru altele decât în mod normal, legea are raportul către plen, dar nu a beneficiat încă de votul plenului.

Există o formă a Legii vaccinării care a fost dezbătută în Parlament, Guvernul României  putea însă să preia fără niciun fel de problemă textul și să și-l asume printr-o ordonanță de urgență, astfel încât să intre într-o valabilitate, să intre în lucru imediat, dacă Parlamentul nu a fost „capabil” să-l treacă”, a precizat deputatul.

Ce va impune viitoarea Lege a vaccinării, aflați în VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel