Fluvoxamină, un medicament antidepresiv, promițătoare în lupta anti-COVID-19

Fluvoxamină, un medicament antidepresiv, promițătoare în lupta anti-COVID-19, FOTO unsplash
Fluvoxamină, un medicament antidepresiv, promițătoare în lupta anti-COVID-19, FOTO unsplash

Fluvoxamină, un medicament antidepresiv, s-a dovedit promițătoare la persoanele infectate cu coronavirus de a nu dezvolta simptome grave. 

„Ceea ce am observat a fost că toți pacienții care au primit Fluvoxamină nu au avut o infecție COVID severă, care să le afecteze plămânii sau starea respiratorie”, a declarat Caline Mattar, cercetător în boli infecțioase la Universitatea Washington din St. Louis, SUA, care a ajutat la realizarea studiului publicat în Open Forum Infectious Diseases.

Fluvoxamina, care este vândută sub numele de marcă Luvox, este un inhibitor selectiv al recaptării serotoninei (ISRS), adesea prescris persoanelor diagnosticate cu tulburări obsesiv-compulsive. Este pe piață de peste un deceniu.

Două sute de angajați la Golden Gate Fields Racetrack din Berkeley, CA, s-au infectat cu COVID-19, în noiembrie anul trecut. Doctorul David Seftel le-a administrat Fluvoxaimină, după ce a aflat despre un studiu anterior al pacienților cu COVID care s-au tratat cu acest medicament antidepresiv. 

65 de lucrători care au luat Fluvoxaimină timp de două săptămâni nu au necesitat spitalizare, nu au avut simptome grave și s-au simțit mai bine, se arată în studiu. Șase dintre cei 48 de lucrători care au refuzat Fluvoxamina au trebuit să fie spitalizați, doi au necesitat terapie intensivă și unul a murit, se arată în studiu.

"În general, fluvoxamina pare promițătoare ca tratament precoce pentru COVID-19, pentru a preveni posibilele simptome pe termen lung", a spus studiul, potrivit WEBMD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel