Grecia, avertisment asupra poluării cauzate de încălzirea cu lemne

Adisa Codruț / 09 ian 2020 / 20:04
poluare
poluare

Grecii atrag atenția asupra problemelor de sănătate cauzate de încălzirea cu lemne, care ar fi principala cauză a creșterii poluării aerului, în special în Atena.

Societatea elenă de luptă împotriva cancerului a avertizat joi autorităţile şi cetăţenii în legătură cu utilizarea sobelor şi a şemineelor pe lemne, mai ales la Atena, care reprezintă principala cauză a "creşterea poluării aerului". De asemenea, a cerut oprirea încălzirii cu lemne în capitală care, potrivit acesteia, ar distruge sănătatea locuitorilor.

În ultimele zile, capitala Greciei a fost lovită de un val de aer rece și ninsori abundente care au căzut pe munţii din jur, iar fumul de la sobele şi şemineele pe lemne a acoperit periferia Atenei.

"Opriţi folosirea sobelor pe lemne pentru a vă putea proteja propria sănătate şi sănătatea celorlalţi", a cerut societatea elenă de luptă împotriva cancerului, într-o scrisoare deschisă către guvern, parlamentari şi cetăţeni, arată agerpres.ro.

Poluarea atmosferică din cauza încălzirii cu lemne este foarte frecventă "în oraşele care nu sunt bine aerisite precum Atena", a explicat societatea, care a reamintit că încălzirea cu lemne determină "emisii de particule periculoase care se află la originea multor boli şi cresc cazurile de cancer".

Poluarea aerului, mai ales în timpul verii, este o problemă cronică în Atena, un oraş cu 4 milioane de locuitori, cu suburbiile sale mari, înconjurată de munţi şi cu puţin spaţiu verde.

În timpul recesiunii, utilizarea frecventă a încălzirii cu lemne, mai ieftină decât încălzirea centrală utilizată la scară largă în ţară, a determinat creşterea poluării în timpul iernii.

În urma avertismentului, Ministrul Energiei şi Mediului a declarat că este gata să studieze problema în cooperare cu Ministerul Sănătăţii, potrivit unei surse ministeriale.

Articole Recomandate

AMBAZONUM - prospect

08 mai, 22:03

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy