Gripa, boala sezonului. Alexandru Rafila, semnal de alarmă: Ar putea creşte numărul îmbolnăvirilor

Vaccinarea
Vaccinarea

Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre gripă, şi despre riscurile răspândirii ei, în raport cu anul precedent.

"Până în momentul de față numărul de îmbolnăviri de gripă și numărul de viroze respiratorii este relativ mic, dar trebuie să așteptăm prima raportare din acest an al Institutului de Sănătatea Publică, deoarece în perioada sărbătorilor, numărul de cazuri care intră în sistemul de monitorizare este relativ mic și atunci trebui să așteptăm prima raportare din anul 2020, să vedem care este situația. În acest an, încă de la începutul sezonului, toate tulpinile de virus gripal, atât de tip A, cât și de tip B au fost izolate și ceea ce precizează și Centrul European de Control al Bolilor, această circulație simultană a tuturor tipurilor de virus gripal ar putea să facă un sezon ceva mai dificil, cu număr mai mare de îmbolnăvire, într-un interval de timp relativ scurt.

Din această cauză vaccinarea rămâne singura metodă de prevenire specifică gripei alături de măsuri de generare legate de igienă, de spălatul pe mâini, de evitarea participării la manifestări cu un număr foarte mare de persoane și a protecției individuale cu o mască, atunci când intrăm în contact cu o unitate de persoane vulnerabile, precum spitalele sau alte insituții", a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila la  DC News.

 

 

Citește continuarea pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel