Hans Kluge, despre vaccinul AstraZeneca: Beneficiile sunt mai mari decât riscurile. La fiecare 25 de secunde o persoana moare de COVID-19

Angela Sabău / 07 apr 2021 / 20:21
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring

Hans Kluge, Director Regional al Biroului pentru Europa al OMS, crede că beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile lui. 

Dr. Hans Kluge, Director Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a vizitat centrele de vaccinare de la Romexpo, unde a făcut o declarație privind reacția adversă la vaccinul AstraZeneca. El a fost întrebat cum comentează posibila legătura a vaccinului cu foarte rare cazuri de trombozele.  

„Pricipalele comentariu este că beneficiile sunt în continuare mai mari decât riscurile acestuia. COVID-19 este a doua cea mai mare cauză de deces în Europa. La fiecare 25 de secunde o persoana moare din cauza acestei boli. Oamenii nu mor din cauza vaccinului. Dar fiecare țară trebuie să ia foarte în serios aceste cercetări și aceste rezultate, așa că recomandă fiecărei țări să respecte sistemele de farmacovigilență, ceea ce înseamnă monitorizarea efectelor vaccinului. Și, în egală măsură să urmeze îndeaproape ce înseamnă protocoale clinice.

În funcție de situația epidemiologica locală și nivelul de vaccinare, experții vor face recomandări în acest domeniu. Și este foarte important să existe protocoale clinice funcționale care să gestioneze aceste reacții adverse, cum sunt trombozele”, a spus Dr. Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy