Horațiu Moldovan: suplimentarea bugetului pentru asigurarea tratamentelor pacienților

Dana Lascu / 27 dec 2019 / 22:24
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Prof dr Horațiu Moldovan, secretar de stat, a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de vineri, o propunere a Ministerului Sănătății prin care se stabilește suplimentarea bugetului pe trimestrul IV din 2019 pentru finanțarea fără discontinuitate a programelor de tratament.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a anunțat că la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat OUG pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății.

Documentul prevede majorarea, cu rata inflației aferentă anului 2018, a bugetului pentru medicamente aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019.

„Am convenit cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice, ai CNAS și cei ai industriei farmaceutice măsuri care să ducă la asigurarea, fără discontinuitate, a tratamentelor pentru pacienți. Există o tendință anuală de creștere a consumului de medicamente, care conduce la creșterea contribuției trimestriale (taxei de CB) până la un nivel care poate fi nesustenabil și care implică discontinuități în asigurarea tratamentului pacienților până la imposibilitatea asigurării acestuia. Era necesară intervenția de urgență pentru majorarea cu rata inflației aferentă anului 2018 a bugetului aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019", a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy