Horațiu Moldovan: suplimentarea bugetului pentru asigurarea tratamentelor pacienților

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Prof dr Horațiu Moldovan, secretar de stat, a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de vineri, o propunere a Ministerului Sănătății prin care se stabilește suplimentarea bugetului pe trimestrul IV din 2019 pentru finanțarea fără discontinuitate a programelor de tratament.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a anunțat că la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat OUG pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății.

Documentul prevede majorarea, cu rata inflației aferentă anului 2018, a bugetului pentru medicamente aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019.

„Am convenit cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice, ai CNAS și cei ai industriei farmaceutice măsuri care să ducă la asigurarea, fără discontinuitate, a tratamentelor pentru pacienți. Există o tendință anuală de creștere a consumului de medicamente, care conduce la creșterea contribuției trimestriale (taxei de CB) până la un nivel care poate fi nesustenabil și care implică discontinuități în asigurarea tratamentului pacienților până la imposibilitatea asigurării acestuia. Era necesară intervenția de urgență pentru majorarea cu rata inflației aferentă anului 2018 a bugetului aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019", a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel