Imagini ȘOCANTE! Cum arată plămânii după COVID-19. Beatrice Mahler: "Impact foarte mare"

Cătălina Burghelea / 18 ian 2021 / 10:42

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta, a dezvăluit, la Antena 3, cum arată plămânii după infectarea cu coronavirus. 

"Unii pacienți rămân cu sechele importante, în momentul în care se externează din spital. Noi evaluăm aceste sechele la o lună, la șase luni, în momentul în care pacienții se prezintă pentru un sondrom post-COVID, la reevaluare. Din ce am constatat până acum, unii pacienți rămân cu importante zone de fibroză, acele pete albe care se cicatrizează, practic transformă plămânul dintr-unul elastic într-unul dur, rigid, care nu mai răspunde la nevoia noastră de oxigen, așa cum răspundea înainte de boală.

Impactul pe funcția pulmonară și pe calitatea vieții este extrem de mare și nu poate fi comparat cu impactul pe care îl are fumatul. De ce? La fumători, lucrurile se întâmplă încet și în timp. Și acolo, plămânul se distruge, dar în timp, ani de zile, pe când aici, la COVID, trecerea prin boală se duce către o disfuncție care se instalează brusc și rămâne, în mare parte, la același nivel și după ce ai trecut prin boală. Acest lucru este îngrijorător.", a spus Beatrice Mahler, la Antena 3. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy