Încă un nume vehiculat la șefia CNAS: Adrian Gheorghe, un cercetător român din Londra

Adisa Codruț / 31 dec 2020 / 19:10
Adrian Gheorghe. Foto: Facebook
Adrian Gheorghe. Foto: Facebook

Se vehiculează încă un nume ca viitor șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS),  instituția care are cel mai mare buget din sănătatea din România și ca decontează toate serviciile și tratamentele medicale acordate asiguraților. 

Un al doilea posibil viitor președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar putea fi Adrian Gheorghe, care este cercetător în economia sănătății la faiomosul Imperial College London. 

Și el este un apropiat al actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, făcând parte și din prima echipă  și în primul mandat al acestuia la şefia Ministerului Sănătății.

Chiar Vlad Voiculescu recunoștea, într-un interviu recent, că „Mecanismul de feedback al pacientului a fost introdus în timpul mandatului meu din 2016 prin eforturile lui Ștefan Voinea și Adrian Gheorghe”. 

Adrian Gheorghe are 35 de ani,  este cercetător român în Londra, experiența sa acoperind: finanțarea sănătății, evaluarea economică a intervențiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. 

Din noiembrie 2018, el este senior health economist, la Departamentul de epidemiologie a bolilor infecțioase, de la Imperial College London, mai notează presa apropiată de USR Plus. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy