Incontinența, 5 moduri de a o evita

Dana Lascu |
Data publicării:
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
Incontinența se poate ameliora prin antrenament

Majoritatea oamenilor nu ia în considerare un control medical al vezicii urinare - până când pierderea neintenționată de urină – incontinența urinară - întrerupe capacitatea de a duce o viață obișnuită socială și profesională.

Deseori, cauzele incontinenței sunt în afara controlului unei persoane. De exemplu, la femei, incontinența este un efect secundar comun al nașterii. Pentru bărbați, este cel mai adesea un efect secundar al tratamentului pentru problemele de prostată.

Deși este posibil să nu poate fi evitată incontinența, pot fi luate măsuri pentru a reduce riscul de a dezvolta această problemă tulburatoare. Experții de la Harvard Health Publishing au alcătuit o listă cu cinci moduri de a evita incontinența urinară. Iată care sunt acestea:

Controlați-vă greutatea. Excesul de greutate și incontinența pot merge mână în mână, în special pentru femei. O teorie este că surpplusul de grăsime abdominală poate slăbi mușchii pelvisului și poate duce la incontinență de stres (scurgeri atunci când tusesc, râd, strănută, etc.). În unele cazuri, simpla pierdere a greutății poate îmbunătăți incontinența.

Nu fumați. Fumatul amenință sănătatea dumneavoastră în multe feluri. De asemenea, se dublează probabilitatea ca o femeie să dezvolte incontinență de stres. Nicotina a fost, de asemenea, legată de apariția incontinenței pentru că irită vezica urinară.

Fiți activ. În studiul american privind sănătatea asistentelor medicale (Nurses' Health Study), femeile de vârstă mijlocie care erau cele mai active din punct de vedere fizic au avut cea mai mică probabilitate de a dezvolta incontinență.

Minimizați iritanții pentru vezica urinară. Cafeina și alcoolul au fost legate de incontinența imperioasă (nevoia de urinare chiar și atunci când vezica urinară nu este plină). Băuturile carbogazoase, îndulcitorul artificial aspartam, alimentele condimentate, fructele și sucurile de citrice provoacă incontinență urinară la unii oameni.

Nu ignorați problemele intestinale. Acestea pot slăbi mușchii pelvisului. Dacă scaunele dvs. sunt frecvent tari sau depuneți efort considerabil pentru a le elimina, discutați cu medicul dumneavoastră. Într-un studiu care a implicat persoane de peste 65 de ani, tratarea constipației a îmbunătățit o varietate de simptome urinare, inclusiv frecvența, urgența și arsura. Creșterea cantității de fibre din alimentația dumneavoastră și consumul suficient de lichide pot ajuta la prevenirea constipației.

Tratamentele pentru incontinența urinară sunt mai eficiente și mai puțin invazive în ziua de azi, ca niciodată. Dacă aveți probleme cu pierderea neintenționată de urină, nu suferiți în tăcere. Discutați cu medicul dumneavoastră. Există soluții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel