Industria farma, pion important pentru sănătate. Livia Stan: Vaccinarea este una din cele mai rentabile investiții în sănătate

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
industria farma - FOTO: Freepik@reewungjunerr
industria farma - FOTO: Freepik@reewungjunerr

Vaccinarea oferă protecție individuală împotriva bolilor, ajutând la evitarea complicațiilor și a formelor severe de infecție. Care este rolul industriei în tot acest lanț al sănătății. 

Industria farmaceutică desfășoară activități de educație și comunicare pentru a informa publicul despre beneficiile vaccinării și pentru a combate dezinformarea și îndoielile legate de vaccinuri. Companiile farmaceutice lucrează împreună cu autoritățile de reglementare pentru a asigura că vaccinurile sunt sigure și eficiente înainte de a fi puse pe piață.

Industria, pion important

Livia Stan, Director Market Access MSD România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Informarea susține vaccinarea”, care este rolul industriei în ceea ce privește educația sanitară. Atât vaccinarea cât și implicarea industriei farmaceutice sunt esențiale pentru protejarea sănătății publice și prevenirea bolilor infecțioase.

"Cel mai important pentru producătorii de vaccinuri este predictibilitatea și accesul la date. Atunci când este vorba de un consum discontinuu, așa cum este și în România, este important să vedem cum este acest consum și cum este predispusă populația să acceseze vaccinuri, astfel încât să putem regla stocurile în mod corespunzător.

În acest moment nu există niciun risc de neasigurarea stocurilor pentru vaccinul HPV, cel pe care îl producem noi și îl livrăm în România. Nu vor fi probleme nici în viitorul apropiat. Ne-am angajat să asigurăm stocurile necesare odată cu trecerea la rambursare, după ce am trecut de programul național de imunizare la achiziție directă, la acest nou mecanism de rambursare, care poate constitui un risc pentru gradul de predictibilitate al stocurilor, în farmacii, dar pe baza parteneriatului solid pe care l-am stabilit cu distribuitorii și lanțurile de farmacii, acest lucru nu se va întâmpla.

Ne arătăm disponibilitatea pentru a lucra împreună cu INSP și cu Ministerul Sănătății pentru prelucrarea și valorificarea datelor din RENV. Câteodată sunt constate aceste date pentru că nu toate vaccinurile ar fi înregistrate în mod corespunzător. Noi ne bazăm pe faptul că autoritățile vor dinamiza acest proces în mod constant și corect al datelor și că vor putea fi folosite în mod corespunzător, astfel încât campaniile de educare și informare să fie targetate în mod corespunzător, dar și stocurile de vaccinuri să fie asigurate.

Vaccinarea este una din cele mai rentabile investiții în sănătate și cea care și-a dovedit eficiența și rezultatele. Este cel mai important ca să existe un parteneriat între pacient și medic, astfel încât decizia individuală de a te vaccina să se facă bazându-se pe recomandarea medicală luând în considerare beneficiile și limitările și în interesul propriu, dar și în interesul celorlați, al celor pe care vrem să îi protejăm", a precizat Livia Stan, Director Market Access MSD România, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Informarea susține vaccinarea”.

Ce știu românii despre vaccinare

Industria farmaceutică - FOTO: Freepik@8icons

S-au realizat studii despre cât de multe informații au românii despre importanța vaccinării. Majoritatea cunosc riscurile, dar un detaliu surprinzător este faptul că nu li s-a recomandat efectuarea vaccinurilor.

"Mulți dintre respondenți cunosc faptul că este o legătură între infecția cu virusul HPV și cancerul de col uterin care este un cancer prevenibil. 67% dintre aceștia nu au primit încă o recomandare privind vaccinarea împotriva virusului HPV din partea instituțiilor medicale, ceea ce este un procent îngrijorător.

Recomandarea de la personalul medical rămâne cel mai important mecanism de accesare a vaccinării și discuțiile aplicate în comunitate cu părinți, educatori, cu copii sunt extrem de importante. Încrederea în siguranța și eficacitatea în vaccinul HPV a crescut în ultimii ani, ceea ce este un rezultat al comunicării consistente al autorităților publice.

Peste 75% din respondenții acestui studiu arătau că au încredere în vaccinarea HPV, că este sigură și că are efecte benefice în reducerea cazurilor de cancer de col uterin.

Ezitanța la vaccinare este un fenomen global, dar trebuie să vedem care sunt categoriile populaționale care au aceste reacții, să vedem cum le putem adresa mai bine teama, incertitudinile, preocupările și cum putem avea contact cu ei. Noi, ca industrie avem mai puține canale de interacțiune, dar ne bazăm pe media și instituțiile statului și organizațiile de pacienți"

Vezi mai multe în VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel