Infecția tractului urinar, simptome pe care să nu le ignori

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Toaletă
Toaletă

O infecție a tractului urinar este o infecție bacteriană comună care afectează uretra, vezica urinară sau rinichii. Femeile însărcinate sau persoanele active sexual pot prezenta un risc mai mare pentru astfel de infecții. Iată care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori:

O infecție a tractului urinar (UTI) este o infecție obișnuită a uretrei, vezicii urinare sau a rinichiului. Ea se produce atunci când bacteriile intră prin uretră și ajung în vezică, provocând o infecție. Aceasta se poate, de asemenea, extinde la rinichi.

Persoane cu risc

Aveți un risc mai mare să faceți o astfel de infecție dacă:

- Sunteți femeie,

- Sunteți activi sexual,

- Sunteți însărcinată,

- Utilizați anumite tipuri de contraceptive, cum ar fi diafragma sau spermicidele,

- Aveți un flux blocat de urină, ca de exemplu o piatră de rinichi,

- Folosiți un cateter urinar,

- Aveți diabet.

Simptome

Colegiul American al Medicilor notează principalele simptome ale unei infecții a tractului urinar care ar trebuie să vă alarmeze:

- Urinare dureroasă.

- Disconfort abdominal.

- Urinare frecventă.

- Urina este închisă la culoare sau conține sânge.

- Febră.

Reprezentanții Colegiului vă recomandă ca în aceste cazuri să solicitați asistență medicală de urgență și să discutați opțiunile de tratament cu medicul dumneavoastră.

Cum se pune diagnosticul

- Doctorul vă va pune dă descrieți simptomele,

- În unele cazuri va cere să faceți analize unei probe de urină pentru a decide care tratament este mai bun pentru dumneavoastră.

Cum se tratează

- De regulă, medicii prescriu anumite antibiotice pentru astfel de infecții urinare. Este important să luați toate medicamentele până la finalul tratamentului prescris de medic, chiar dacă simptomele dvs. dispar înainte.

- Dacă infecția nu dispare sau revine după ce ați terminat tratamentul, este posibil să aveți nevoie de mai multe teste.

- Unii oameni fac frecvent astfel de infecții. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament, dacă este cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel