Infecțiile dentare, risc de cancer, hepatită și boli de inimă

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Studiile arată că există o asociere între infecția bacteriană orală si cancer pulmonar, renal și pancreatic; cât și cu hepatita și  bolile cardiovasculare.

Cancer:

 Deoarece sursa bacteriană din interiorul canalelor radiculare nu poate fi atinsă de sistemul imunitar, organismul intră într-o luptă nesfârșită pentru a controla inflamația gingiilor. Aceasta provoacă o eliberare cronică de bacterii moarte, celule imune, toxine și hormoni în fluxul sanguin de sub dinte. De-a lungul timpului, aceste substanțe sunt cauzate de creșterea tumorii în organe de-a lungul meridianului călător, arată un studiu (link direct)

 

 


Hepatită: 

Aproximativ 26% dintre persoanele cu infecții ale dinților au hepatită.  Deși este cauzată în mod tipic de un virus, hepatita cronică și cancerul hepatic pot fi, de asemenea, rezultate din infecția bacteriană.  Studiile (link direct) indică faptul că hepatita este mai frecventă la persoanele cu infecții ale dinților și halitoză.

 

 

Bolile de inimă: 

Studiile (link direct) indică faptul că riscul bolilor cardiovasculare crește odată cu pierderea dinților. Persoanele cu mai puțin de 10 dinți au aproximativ cu 78% mai multe riscuri de a dezvolta boala decât persoanele cu mai mult de 25 de dinți.  Mai mult decât atât, adulții în vârstă cu un nivel ridicat de bacterii cauzatoare de boli parodontale în gură tind să aibă artere carotide mai groase, un predictor puternic al atacului cerebral și atacului de cord. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel