ÎNSCRIEREA LA ȘCOALĂ, reguli noi: Fișa medicală necesară, avizul epidemiologic nu se mai cere la revenirea din vacanţe. DOCUMENTE

Dana Lascu / 01 sep 2021 / 10:36
În anumite situații, copiii ar putea să nu mai fie obligați să poarte măști, în școli. Foto: Pixabai
În anumite situații, copiii ar putea să nu mai fie obligați să poarte măști, în școli. Foto: Pixabai

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 stabilește prevede noul format d e fiță medicală de înscriere în colectivitate, dar și faptul că, la reîntoarcerea din vacanță elevilor nu li se va mai cere avizul epidemiologic, ca până acum. ORDINUL INTEGRAL la finalul materialului: 

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos modifică noua fișă medicală la înscrierea în colectivitate.

Potrivit documentului, adeverința medicală se solicită doar la înscrierea la grădiniță, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.

(Adeverința completă - 3 pagini, în galeria FOTO)

De asemenea, același ordin prevede că preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic la revenirea la școală. Până anul acesta, medicii sau asistenții școlari solicitau părinților avizul epidemiologic la revenirea din vacanțe, din cauza faptului că legislația era ambiguă. 

De asemenea, potrivit ordinului comun, asistentul medical de școală sau grădiniță va trebui să solicite avizul epidemiologic și elevilor sau copiilor care lipsesc mai mult de trei zile consecutiv. 

„Revenirea acestora în colectivitate să fie condiționată de prezentarea avizului epidemiologic favorabil, eliberat de medicul de familie/medicul curant, pentru absențe ce depășesc 3 zile consecutiv”, se arată în document. 

 

Ordinul integral poate fi descărcat de AICI.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy