Institutul Inimii, Cluj-Napoca: aproape 1,5 milioane de lei pentru dotări

Adisa Codruț |
Data publicării:

Aproape 1,5 milioane de lei au fost alocate Institutului Inimii din Cluj-Napoca, în ultimii doi ani, pentru dotare cu aparatură și echipamente medicale.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a acordat Institutului Inimii din Cluj-Napoca, în ultimii doi ani, aproape 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale.

"Doar în ultimii doi ani, Consiliul Judeţean a investit 1.469.500 de lei în Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu', unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Banii au fost alocaţi pentru a dota unitatea sanitară cu următoarele echipamente şi aparaturi medicale: două ecografe cardiace, un microtom rotativ manual, trei defibrilatoare cardiace, un sistem de telemetrie, o piesă de mână electrică modulară pentru osteotomii cu cuplaj special pentru sternotomie, patru aspiratoare chirurgicale pentru secreţii, 14 cărucioare pentru administrarea medicaţiei şi diverse piese pentru asigurarea bunei funcţionări a unui angiograf şi a unui aparat RX", se arată într-o informare transmisă de CJ Cluj, citează agerpres.ro.

În context, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a menţionat că 2019 este Anul Sănătăţii şi că se va continua dotarea şi modernizarea spitalelor aflate în administrarea instituţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel