Întârzierea începerii școlii ar putea fi benefică: argumentele unui medic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sala de clasă
Sala de clasă

Întârzierea începerii școlii cu două săptămâni ar putea fi benefică. Un medic explică de ce.

Autoritățile iau în considerare începera școlii mai târziu cu două săptămâni, sau începerea doar în sistem online în această primă periadă. 
Medicul Adrian Marinescu de la Spitalul Matei Balș a explicat de ce este o idee bună, aducând și argumente în acest sens.
Adrian Marinescu a spus la Realitatea PLUS că aceste două săptămâni sunt o „perioadă tampon de incubare” pentru cei care au venit din concedii și ar putea fi infectați cu coronavirus.
„Măsurile care ar trebui luate la nivel de școală de multe ori rămân în plan teoretic și multe școli nu pot să le pună în practică: igienă, distanțare, lucrurile astea din păcâte dacă nu se fac în practică, există un risc să apară focare. 
Până la urmă cele 2 săptămâni înseamnă o perioada tampon pentru cei care au venit din concedii, o perioada de incubație. Dar asta nu înseamnă că la 1 octombrie lucrurile vor stă mai bine. Nu știm câte infectari vor fi la 1 octombrie la cât de imprevizibil merg lucrurile.
Școală ar trebui să fie un mediu controlat unde aceste măsuri să poată fi monitorizate, sunt niște reguli clare. Va fi greu pentru dascăli. Dacă numărul de elevi ar fi mai mic, o distanțare mult mai clară, chiar și în pauză ar putea fi monitorizați. Lucrurile astea se pot face, nu există o garanție, mai ales pentru cei mici, dar altă varianta nu avem", a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel