Interes crescut pentru vaccinare în Harghita: DSP a solicitat suplimentarea dozelor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

DSP Harghita a solicitat mai multe doze de vaccin antigripal. Solicitarea vine ca urmare a interesului crescut pentru vaccinare.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, în contextul în care interesul pentru vaccinare este ridicat, iar condiţiile climatice din zonă impun o prevenţie atentă a bolilor respiratorii.

Şefa DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat că s-a solicitat în scris Ministerului Sănătăţii atribuirea a încă aproximativ trei mii de doze de vaccin antigripal, până la numărul cerut iniţial de această instituţie, potrivit agerpres.ro.

"Am solicitat în scris Ministerului Sănătăţii suplimentarea cel puţin până la numărul de doze pe care l-am solicitat, pentru că ne-au dat doar 71 la sută din dozele solicitate. Noi, acum, sperăm ca să ni se suplimenteze, mai ales că regimul climatic din judeţul Harghita impune o prevenţie atentă a bolilor respiratorii, pentru că noi suntem printre primele judeţe unde se face frig şi vine iarna", a spus dr. Tar Gyongyi.

Potrivit sursei citat, DSP Harghita a cerut 12.500 de doze de vaccin antigripal şi Ministerul Sănătăţii a atribuit, prin ordin, 8.600 de doze.

Şefa DSP Harghita a mai arătat că interesul pentru vaccinare este ridicat în judeţ, dar se constată o defazare între această intenţie a oamenilor şi modul în care au apreciat medicii de familie intenţia de vaccinare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel