ISRAEL: A început vaccinarea adolescenților din grupa de vârstă 12-15 ani contra COVID cu vaccinul de la Pfizer

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Statul Israel a început, duminică, vaccinarea rezidenților adolescenți din grupa de vârstă 12-15 ani împotriva maladiei COVID-19, cu vaccinul de la Pfizer.

Ministrerul Sănătății din Israel a subliniat, într-o declarație remise presei, că pericolele generate de contractarea acestei boli sunt mai mari decât riscul unor posibile efecte secundare induse prin vaccinare.

„Cazurile de miocardită în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani au fost rare și cele mai multe dintre ele au trecut fără complicații. (...) În afară de grupurile de risc, oricine care este interesat poate să se vaccineze”, se precizează în documentul citat de DPA și Agerpres. 

Israelul folosește în această campanie de vaccinare serul dezvoltat de alianța Pfizer-BioNTech singurul aprobat pentru vârsta de 112 - 15 ani.

Ținând cont de rata extrem de scăzută a infectărilor cu noul coronavirus din Israel, demnitarul a recomandat vaccinarea într-o primă fază a adolescenților care sunt pacienți cu risc crescut, a familiilor pacienților cu risc crescut și a adolescenților din familiile care plănuiesc să călătorească în străinătate.

Israelul, care are o populație de aproximativ 9 milioane de locuitori, este primul stat care a început vaccinarea masivă a rezidenților săi în decembrie 2020. Până acum, aproape 5,5 milioane de israelieni au fost vaccinați cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 și peste 5,1 milioane de rezidenți au făcut ambele doze de vaccin.

Numărul noilor infectări și cel al cazurilor severe de COVID-19 raportate în această țară au scăzut brusc în ultimele luni. Doar patru noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății, duminică.

Numărul persoanelor cu forme grave de COVID-19 a scăzut la rândul său și a ajuns la 230. În urma acestor rate foarte scăzute, Guvernul israelian a ridicat aproape toate restricțiile antiepidemice încă de săptămâna trecută.

Totuși, anumiți experți avertizează că noile variante ale virusului SARS-CoV-2 ar putea să pătrundă în Israel prin intermediul unor persoane venite din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel