Jocurile Olimpice de la Tokyo: Circa 10.000 de voluntari au renunțat de teama infectării cu COVID-19

Dana Lascu / 02 iun 2021 / 15:19
10.000 de voluntari la Jocurile Olimpice de la Tokyo au renunțat. Foto: OlympicsJapan2021.com
10.000 de voluntari la Jocurile Olimpice de la Tokyo au renunțat. Foto: OlympicsJapan2021.com

Circa 10.000 de voluntari din cei 80.000 înregistrați pentru Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice de la Tokyo, programate în această vară, au renunțat la rolul lor.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au explicat că teama de infectare cu noul coronavirus la Jocurile Olimpice (23 iulie - 8 august) reprezintă motivul principal pentru retragerea voluntarilor.

În pofida pierderii unui număr însemnat de voluntari, organizatorii japonezi nu se așteaptă să se confrunte cu probleme având în vedere absenței fanilor străini și limitarea participanților la Olimpiadă.

Majoritatea japonezilor doresc amânarea sau anularea Olimpiadei de vară din cauza creșterii numărului de infectări și a ratei slabe de vaccinare din țară, de sub 5%. Starea de urgență din cele mai populate prefecturi, inclusiv Tokyo, a fost prelungită până la finele lunii iunie, anunță NHK, DPA și Agerpres.

Organizatorii japonezi și Comitetul Internațional Olimpic susțin că pot asigura desfășurarea în siguranță a Jocurilor Olimpice, printr-o serie de măsuri stricte de igienă și de protocoale sanitare.

Jocurile Olimpice trebuiau să se desfășoare anul trecut în Japonia, dar au fost amânate pentru vara anului acesta din cauza pandemiei COVID-19. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy