Joe Biden, vaccinat a doua oară anti-COVID, după ce a anunțat că schimbă din temelii strategia de vaccinare

Joe Biden, vaccinat anti COVID-19. Foto: Print screen ABC News
Joe Biden, vaccinat anti COVID-19. Foto: Print screen ABC News

Preşedintele ales american Joe Biden va primi, luni, 11 ianuarie, a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, la trei săptămâni după prima injecţie a cărei administrare a fost transmisă în direct la televiziune pentru a încuraja populaţia să facă acelaşi lucru, a anunţat echipa sa de tranziţie, citată de France Presse.

"Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiţi să primească vaccinul atunci când este disponibil, nu trebuie să vă faceţi griji", a declarat viitorul preşedinte imediat după injectarea vaccinului Pfizer, la 21 decembrie, într-un spital din Newark, în statul Delaware.

Potrivit echipei sale de tranziţie, a doua injecţie va fi de asemenea administrată în faţa presei, fără a oferi detalii suplimentare.

Peste 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite şi Joe Biden a denunţat ca o "mascaradă" distribuirea vaccinurilor în ţara sa organizată de guvernul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, scrie CNN

Ce va face viitorul președinte ales?

 

Viitoarea administraţie Biden a anunţat că va distribui toate dozele disponibile de vaccin împotriva COVID-19, mai degrabă decât să reţină jumătate din doze pentru a respecta termenul pentru a doua injecţie.

Preşedintele ales, care va fi instalat în noul său post pe 20 ianuarie, "este în favoarea distribuţiei imediate a dozelor disponibile şi consideră că guvernul ar trebui să oprească încetinirea aprovizionării de vaccinuri, astfel încât să existe mai multe doze în mâinile americanilor acum", a declarat, vineri, la CNN TJ Ducklo, un purtător de cuvânt al echipei de tranziţie.

Aproximativ 6,7 milioane de americani au primit prima injecţie împotriva COVID-19, mult sub 20 de milioane vizaţi iniţial pentru sfârşitul anului 2020. Până în prezent, aproximativ 22,1 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel