La ce folosește a doua gaură de la chiuvetă, de fapt. Rolul neștiut pe care îl are

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
la ce foloseste a doua gaura de la chiuveta - Foto: Freepik
la ce foloseste a doua gaura de la chiuveta - Foto: Freepik

Pentru ce este făcută, de fapt, această gaură la chiuvetă. Puțini știu asta.

Sigur te-ai întrebat de multe ori de ce chiuvetele mai au o gaură suplimentară.

Ei bine, gaura din lateralul chiuvetei din bucătărie sau baie, nu este destul de mare pentru a fi folosită pentru un robinet sau un dispenser de săpun, dar poate avea mai multe scopuri.

Poziționată pe laterale, această gaură are o funcție fundamentală.

De ce sunt 2 butoane la toaletă. Ce fac, de fapt, butonul mic și butonul mare, atunci când le apeși. Greșeala pe care ai făcut-o când ai tras apa

De ce să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Trucul simplu care îți va ușura munca și de care te vei îndrăgosti

Această gaură laterală este adesea numită "gaură suplimentară" sau "gaură de preaplin", și poate fi folosită în următoarele moduri:

1. Montarea unui supliment de robinet sau a unui dispozitiv

În unele cazuri, o a doua gaură laterală poate fi folosită pentru a monta un al doilea robinet sau un alt dispozitiv, cum ar fi un robinet cu duș extensibil sau un dispozitiv pentru filtrarea apei.

2. Montarea unui dispozitiv pentru pulverizarea apei

Această gaură laterală poate fi utilizată pentru a monta un dispozitiv special pentru pulverizarea apei, care poate fi util în activități precum spălarea vaselor sau curățarea chiuvetei.

3. Preaplinul chiuvetei

Cel mai des, această a doua gaură, de fapt, are rolul de a împiedica apa să scape de pe marginea chiuvetei în cazul în care scurgerea este închisă sau înfundată.

Unele chiuvete sunt echipate cu un sistem de preaplin, care este un dispozitiv pentru a preveni inundarea chiuvetei atunci când apa atinge un anumit nivel. Gaura laterală poate fi conectată la acest sistem de preaplin pentru a asigura drenarea apei în cazul în care nivelul apei atinge nivelul maxim.

Deci, gaura de preaplin din chiuveta de bucătărie este concepută pentru a preveni depășirea nivelului apei și pentru a preveni astfel inundarea chiuvetei..

Funcționarea găurii de preaplin este simplă:

- atunci când apa ajunge la nivelul de preaplin, aceasta se scurge în gaura de preaplin și apoi în sistemul de canalizare.

Acest lucru previne supraîncărcarea chiuvetei și eventuala inundare a bucătăriei.

Este important să mențineți gaura de preaplin curată și să o verificați periodic pentru a vă asigura că funcționează corespunzător.

Dacă observați că apa nu se scurge eficient sau că există probleme de scurgere în zona de preaplin, poate fi necesar să o curățați sau să întrețineți acest sistem sau să solicitați ajutorul unui instalator profesionist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel