La zi, în medicină. FDA aprobă un nou antibiotic pentru infecții bacteriene. Sanofi va soluționa 4.000 de procese privind cancerul

Foto: Freepik @rawpixel.com
Foto: Freepik @rawpixel.com

Ce se întâmplă azi, 4 aprilie, în lumea medicală mondială.

Acțiunile Moderna scad după ce judecătorul a dat dreptate lui Arbutus în lupta pentru brevete

Acțiunile Moderna au scăzut miercuri cu 4%, după ce un judecător american a emis o ordonanță care a întărit argumentele Arbutus într-un proces de încălcare a brevetelor legate de vaccinurile COVID-19, un succes al Moderna. Acțiunile Roivant au câștigat 4% în tranzacțiile de după-amiază, în timp ce filiala sa Arbutus a crescut cu peste 17%, potrivit Reuters.

FDA din SUA aprobă antibioticul produs de Basilea Pharmaceutica

Autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătății a aprobat antibioticul Basilea Pharmaceutica pentru infecții bacteriene, inclusiv tulpini multirezistente la medicamente, a anunțat miercuri FDA. Compania cu sediul în Elveția a solicitat aprobarea antibioticului său ceftobiprol pentru tratamentul a trei afecțiuni - bacteriemie cu stafilococ auriu (SAB), infecții bacteriene acute ale pielii și ale structurilor cutanate și pneumonie bacteriană dobândită în comunitate.

Ce trebuie să știm despre gripa aviară la vacile de lapte și despre riscul pentru oameni

Oficialii texani au anunțat luni că un lucrător agricol a fost testat pozitiv pentru H5N1, sau gripa aviară, care s-a răspândit la vacile de lapte din Texas, Kansas, New Mexico, Michigan și Idaho - prima dată când virusul a infectat bovinele. Oficialii din domeniul sănătății și oamenii de știință spun că riscul pentru oameni rămâne scăzut, dar rămân multe întrebări.

Comisia senatorială columbiană respinge reforma în domeniul sănătății a guvernului Petro

O comisie senatorială a respins miercuri o reformă în domeniul sănătății propusă de guvernul președintelui columbian Gustavo Petro, într-o nouă înfrângere pentru președintele de stânga, care a avut dificultăți în a face să treacă prin Congresul țării andine noi legi pentru promisiunile sale fundamentale. Potrivit guvernului, reforma urmărea să elimine puterea asigurătorilor și să extindă accesul la asistență medicală, în timp ce detractorii au avertizat că va deschide ușa corupției.

Costco oferă membrilor săi acces la programe de slăbire, inclusiv la medicamente

Costco Wholesale le va oferi membrilor săi acces la programe de slăbire, inclusiv la medicamentele pe bază de rețetă Ozempic și Wegovy, de la furnizorul de servicii medicale online Sesame, companiile extinzându-și parteneriatul. Membrii retailerului angro se pot abona la programul de slăbire al Sesame pentru 179 de dolari pentru trei luni, față de 195 de dolari pentru cei care nu sunt membri, a declarat Sesame într-o postare pe blog marți.

Sanofi va soluționa 4.000 de procese privind cancerul provocat de Zantac în instanțele de stat din SUA

Sanofi a ajuns la un acord de principiu pentru soluționarea a 4.000 de procese din SUA care leagă medicamentul pentru arsuri la stomac Zantac, care a fost întrerupt, de cancer, a anunțat miercuri compania. Sanofi nu a dezvăluit termenii financiari ai acordului. Acordul, care trebuie încă finalizat, va rezolva majoritatea proceselor intentate împotriva companiei farmaceutice franceze în instanțele statelor americane, cu excepția statului Delaware, unde majoritatea cazurilor sunt în curs de soluționare.

Medicamentul Zepbound al Lilly pentru pierderea în greutate se va confrunta cu o criză de aprovizionare până la sfârșitul lunii aprilie, spune FDA din SUA

Două doze de Zepbound, medicamentul pentru pierderea în greutate al Eli Lilly, se așteaptă să rămână în criză de aprovizionare până la sfârșitul lunii aprilie, se arată pe site-ul web al Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) miercuri, în condițiile în care cererea pentru puternicul medicament împotriva obezității este în creștere. Site-ul web al FDA din SUA a menționat disponibilitatea limitată a dozelor de 5 miligrame (mg) și 12,5 mg ale injecției. Dozele de 2,5, 7,5, 10 și 15 mg au fost listate ca fiind disponibile.

Un studiu constată contaminarea cu mercur a populației Yanomami din Brazilia

Populația indigenă din nouă sate de pe teritoriul Yanomami din Brazilia a fost contaminată cu mercur, iar cei care locuiesc mai aproape de siturile ilegale de exploatare a aurului prezintă niveluri mai ridicate de contaminare, potrivit unui studiu publicat joi. Studiul realizat de institutul brazilian de stat Fiocruz a colectat mostre de păr de la aproximativ 287 de indigeni în octombrie 2022. Toate au fost testate pozitiv pentru contaminarea cu mercur, aproximativ 11% dintre probe prezentând niveluri ridicate ale metalului greu, care este folosit de minerii sălbatici din Brazilia pentru a separa aurul din minereu și pământ.

Gripa aviară afectează vacile de lapte, găinile și oamenii din Texas, în timp ce rațele migrează

Păsările acvatice migratoare sunt vinovate de extinderea focarelor de gripă aviară la vacile și păsările de curte din Texas, iar păsările sălbatice purtătoare ale virusului ar trebui să se îndrepte în curând spre nord, a declarat comisarul de stat pentru agricultură Sid Miller. Începând de săptămâna trecută, guvernul american a raportat cazuri de boală la șapte turme de vaci de lapte din Texas și la o persoană care a avut contact cu vacile, ceea ce face ca acest stat să fie cel mai afectat de primele focare de boală la bovine din țară. Texas este cel mai mare producător de bovine din SUA.

Un producător de medicamente solicită aprobarea pentru primul biosimilar Ozempic din China

Un producător de medicamente din China a dezvoltat o versiune biosimilară a Ozempic, popularul medicament pentru diabet al Novo Nordisk, și a solicitat aprobarea pentru a-l vinde în această țară, ceea ce reprezintă o potențială provocare pentru planurile de expansiune ale Novo în această țară. Hangzhou Jiuyuan Gene Engineering a declarat miercuri, într-o postare pe contul său oficial de socializare, că a solicitat aprobarea pentru a vinde medicamentul, pe care îl numește Jiyoutai, pentru a controla glicemia la pacienții cu diabet de tip 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel