Legalizarea canabisului în scop medicinal, dezbătută în Parlament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Canabis și CBD
Canabis și CBD

Subiectul legalizării canabisului în scop medicinal în România a revenit pe masa parlamentarilor. Un proiect de lege care așteaptă de un an să intre în discuție este dezbătut, azi, în Camera Deputaților. 

Pacienții cu boli cronice în fază terminală ar avea acces în premieră, în România, la calmante pe bază de canabis. Așadar, acesta ar fi folosit strict în scop medicinal.
Proiectul de lege a fost depus în anul 2019 în Parlament, după ce a pornit de la inițiativă civică – o petiție lansată de o tânără a cărei mamă a murit de cancer. Petiție care a reușit să adune 20.000 de semnături.
Inițiativa legislativă a fost asumată de doi deputați PSD și de un deputat USR și semnat de alți 100 de parlamentari.
Proiectul a fost adoptat tacit de Senat și a ajuns la Camera Deputaților unde astăzi va fi discutat într-una din comisiile de specialitate.
Pentru a fi adoptat însă, trebuie să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaților și, evident, să primească un vot favorabil.
Potrivit proiectului de lege, canabisul ar urma să fie administrat doar în scop medicinal, sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare. Așadar, fumatul nu este permis, notează Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel