Lentile de contact: ce riști dacă adormi cu ele

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochii pot fi afectați
Ochii pot fi afectați

Lentilele de contact oferă un confort față de ochelari, însă presupun mai multă atenție în manevrarea lor. Iată ce se poate întâmpla dacă adormiți cu ele.

Oricine poartă lentile de contact știe cât de importantă e respectarea normelor de igienă și a instrucțiunilor de folosire. Cele mai multe dinte ele nu trebuie lăsate peste noapte, astfel că înainte de a merge la culcare trebuie scoase. Dar ce se întâmplă dacă adormim peste zi, sau dacă uităm, pur și simplu, să le dăm jos înainte de culcare?                                                                                                                                                                                                             

Mai puțin aer

Corneea necesită oxigen. Dacă purtați lentile, corneea primește deja mai puțin oxigen. Atunci când vă culcați fără să scoateți lentileșle de contact corneea primește și mai puțin aer. Cercetările efectuate de Academia Americană de Optometrie arată că conținutul de oxigen poate scădea atât de mult încât corneea se umflă și provoacă mici goluri între celulele suprafeței ochiului, iar bacteriile acum se pot stabili aici. Acest lucru duce adesea la o infecție a ochilor.

Infecție oculară

Riscul de a contracta o infecție oculară crește dacă dormiți fără să scoateți lentilele. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor sugerează că crește riscul de șase până la opt ori dacă nu vă scoateți lentilele când mergeți la culcare. Bacteriile se pot așeza cu ușurință pe lentilele dvs. Când vă culcați și închideți ochii, păstrați bacteriile acolo toată noaptea.

De la iritarea ochilor la deteriorare

Chiar dacă sunteți destul de norocoși să nu vă infectați, ochii adesea se irită destul de mult când adormiți cu lentilele încă înăuntru. Ochii dvs. se usucă în timpul somnului, iar îndepărtarea lentilelor de pe ochii uscați provoacă iritații și uneori chiar leziuni.

Desigur, un somn de opt ore cu lentilele este riscant, dar ce se întâmplă dacă adormi puțin în tipul zilei? Experții în sănătate spun că nici aceasta nu este o idee bună. În momentul în care adormi, corneea începe să se umfle puțin. Dar chiar și în timpul somnului de 15 minute, bacteriile se pot colecta între celulele suprafeței ochiului.

Dacă se întâmplă să adormiți cu ele fără să vreți, vă puteți aștepta la o serie de simptome. Acestea sunt simptomele care ar trebui să vă trimită la medic:

- Durere sau disconfort la nivelul ochilor

- Extra sensibil la lumină

- Ochi roșii

- Modificare în vederea dvs.

- Mai multe lacrimi

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel