
Fructele uscate sunt o alegere excelentă, însă fiind uscate, sunt mult mai concentrate decât cele proaspete, astfel că e foarte ușor să exagerăm cu ele, iar efectul nu mai este cel...
Stafidele, curmalele, smochinele și alte fructe uscate ar putea să nu pară atât de apetisante precum fructele proaspete. Dar aceste pepite mici și dulci pot fi o modalitate ușoară de a vă atinge obiectivul de a mânca cel puțin două porții de fructe zilnic.
În primul rând, rămân proaspete pentru o lungă perioadă de timp, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorare. Sunt ușoare, făcându-le ușor de adus pentru gustări și sunt deosebit de gustoase atunci când sunt combinate cu nuci. O combinație clasică este acea de stafide și arahide. Caisele uscate și migdalele sunt un alt amestec deosebit e gustos.
Dar, deoarece sunt fructe uscate, dense, cu un conținut ridicat de calorii, trebuie să aveți grijă să nu exagerați - o porție potrivită însemană doar un sfert de cană. Cu toate acestea, toți nutrienții sunt, de asemenea, concentrați împreună cu caloriile.
Majoritatea fructelor uscate sunt surse bune de potasiu și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și mai multe vitamine și minerale, potrivit Harvard Medical School.
Rețineți că unele fructe uscate conțin zahăr adăugat, așa că verificați eticheta pentru a vă asigura că nu ingerați calorii goale în plus, odată cu fructele.
Fructele uscate sunt, de asemenea, foarte bune amestecate în fulgi de ovăz, amestecate în briose sau adăugate în salate sau feluri de mâncare pe bază de cereale.
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-