Trucul genial care curăța ustensilele de lemn din bucătărie. Ai nevoie doar de două ingrediente simple

Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Ustensilele din lemn precum lingurile, spatulele, tocătoarele sau anumite boluri, sunt nelipsite din orice bucătărie, pentru că sunt apreciate pentru rezistența și durabilitatea lor, dar și pentru cât de practice și utile sunt.
Vezi și: Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Totuși, curățarea lor corectă poate fi o provocare, deoarece lemnul este poros și reține umezeala, mirosurile și bacteriile.
Ustensilele din lemn sunt ideal pentru gătit din multe motive.
Unul dintre motive ar fi că nu sunt toxice, spre deosebire de unele materiale plastice care pot elibera substanțe chimice la temperaturi ridicate. Lemnul este complet natural.
Un alt motiv ar fi rezistența, iar dacă sunt întreținute corect, ustensilele din lemn pot rezista mulți ani.
Vezi și: Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un al treilea motiv ar fi și faptul că lemnul nu zgârie suprafețele delicate precum tigăile sau oalele sau blaturile de bucătărie sau aragajul ori plita.
De aceea, pentru a menține toate aceste motive, este esențial să cureți corespunzător toate ustensilele de lemn din bucătărie.
Metoda simplă și naturală pentru curățarea ustensilelor din lemn
Ei bine, o metodă eficientă, naturală și ușor de aplicat este curățarea acestora cu sare grunjoasă și zeamă de lămâie.
De ce funcționează sarea grunjoasă și zeama de lămâie?
Păi, sarea grunjoasă acționează ca un exfoliant natural, îndepărtând murdăria, petele și reziduurile alimentare impregnate în fibrele lemnului.
În plus, sarea are proprietăți antimicrobiene care ajută la reducerea bacteriilor.
Atenție! Nu folosi sare fină, pentru că nu are niciun efect abraziv.
Pe de altă parte, zeama de lămâie este un agent natural de curățare datorită conținutului su de acid citric, care dezinfectează și elimină mirosurile neplăcute.
Această combinație este eficientă, blândă cu lemnul și complet naturală.
Deci, de acum, când vrei să cureți ustensilele din lemn, urmează acești pași:
1. Pregătește ingredientele necesare
- sare grunjoasă
- o lămâie proaspătă sau zeamă de lămâie
- un burete sau o lavetă moale
- apă caldă
2. Presară sare pe suprafața lemnului și asigură-te că ai acoperit toată suprafața. Sarea va acționa ca un abraziv care va ajuta la desprinderea particulelor de murdărie.
3. Stropește cu zeamă de lămâie
Taie o lămâie pe jumătate și stoarce sucul peste sarea presărată. Alternativ, poți folosi zeama de lămâie concentrată. Acidul citric va începe să acționeze imediat, dizolvând grăsimile și neutralizând mirosurile.
4. Freacă ușor cu jumătate de lămâie rămasă sau cu degetele pentru a freca amestecul de sare și zeamă de lămâie pe suprafața ustensilei. Dacă e vorba de un tocător, freacă bine mai ales în zonele cu pete sau tăieturi.
5. Lasă să acționeze timp de 5 - 10 minute. Acest timp permite acidului citric să pătrundă în polii lemnului și să elimine bacteriile sau mirosurile persistente.
6. Clătește cu apă caldă. Evită să le scufunzi complet în apă, pentru că lemnul poate absorbi umezeala excesivă și se poate deforma.
7. Șterge ustensilele de lemn cu un prosop curat și lasă-le să se usuce complet pe un suport, într-un loc bine aerisit. Evită să le pui direct pe suprafețe plate, deoarece umezeala poate persista.
Pentru ca ustensilele de lemn să reziste cât mai mult timp, evită să le speli la mașina de spălat vase, pentru că umezeala și căldura excesivă le pot crăpa sau deforma.
Nu lăsa ustensilele murdare pentru mult timp, pentru că petele și bacteriile devin greu de îndepărtat.
Folosește doar sare grunjoasă sau bicarbonat pentru curățarea lor și evită detergenții.
-
Metforminul schimbă nivelul de cupru, fier și zinc din sânge02.09.2025, 11:14
-
-
-
-
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.