
Țigările electronice, care sunt dispozitive acționate de baterii ce creează vapori plini cu nicotină, sunt adesea prezentate ca o alternativă mai puțin riscantă față de țigările convenționale. Dar utilizarea...
Datele utilizate în studiul realizat de cercetători de la Universitatea George Washington, din Washington, și de la Universitatea California din San Francisco, au provenit de la aproape 70.000 de persoane care au participat la două Sondaje Naționale americane asupra Sănătății (National Health Interview Surveys).
În comparație cu nefumătorii, persoanele care au fumat țigări zilnic aproape că au triplat riscul atacului de cord, în comparație cu un risc aproape dublu în rândul persoanelor care au folosit numai țigări electronice.
Când asociezi țigările normale cu cele electronice, e jale!
Cu toate acestea, aproximativ două treimi din utilizatorii actuali de țigări electronice au fumat, de asemenea, și țigări obișnuite. Utilizarea zilnică a ambelor produse a fost asociată cu o creștere de aproape cinci ori a riscului de atac de cord.
Deși țigările electronice clamează că oferă niveluri mai scăzute de substanțe cancerigene decât țigările convenționale, fiecare produs eliberează particule ultrafine și alte toxine care pot deteriora vasele de sânge și pot stimula coagularea sângelui, ambele putând promova atacuri de inimă, notează cercetătorii.
Studiul poate fi găsit AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-