Cum să previi îmbătrânirea prematură a tenului: 5 sfaturi și trucuri
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Carența de vitamina D pare să crească riscul de a face cancer colorectal la vârste mai tinere, cel puțin asta reiese dintr-un studiu recent pe această temă.
Cancerul colorectal este una dintre formele de cancer care produc cele mai multe decese, an de an. În Statele Unite este a treia cauză principală de decese cauzate de cancer la bărbați și la femei.
Potrivit unui nou studiu publicat în revista Gastroenterology, o dietă bogată în vitamina D este legată de un risc redus cu aproape 50% de a dezvolta cancer colorectal sau polipi de colon precanceroși la femeile tinere.
Tamar Samuels, dietetician înregistrat și cofondator al Culina Health, spune că noul studiu „a analizat relația dintre starea vitaminei D și cancerul colorectal cu debut precoce în rândul femeilor înscrise în studiul Nurses Health II și a constatat că participanții cu aporturi mai mari de vitamina D au avut un risc mai scăzut de apariție precoce a cancerului colorectal. ”
Cercetările anterioare au arătat o legătură între nivelul normal de vitamina D și un risc redus de cancer colorectal (CRC) . Cu toate acestea, lipsesc datele privind populațiile mai tinere. În plus, o cantitate mare de date disponibile evidențiază relația pozitivă dintre o stare nivelul suficient de vitamina D și nu neapărat aportul alimentar de nutrienți.
Utilizând date de la peste 90.000 de femei înscrise în Nurses ’Health Study II, cercetătorii de la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan și alte instituții au analizat dietele, stilurile de viață și istoricul medical al femeilor care au asistență medicală cu vârsta cuprinsă între 25 și 42 de ani.
Cercetatorii au evaluat dacă există o asociere între aportul total de vitamina D și riscurile de debut precoce al cancerului colorectal și precursori.
Rezultatele studiului au arătat că un aport total mai mare de vitamina D a fost semnificativ asociat cu un risc redus de debut precoce al cancerului colorectal - mai ales atunci când se compară cei care au luat cel puțin 450 UI comparativ cu cei care au luat mai puțin de 300 UI pe zi.
În cele din urmă, administrarea a cel puțin 300 UI de vitamina D pe zi a dus la o reducere cu aproape 50% a riscului de cancer colorectal în rândul femeilor în vârstă de sub 50 de ani.
Alocația dietetică recomandată (ADR) a vitaminei D este de 600 UI pentru femeile adulte cu vârsta sub 70 de ani - dublul cantității care s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra riscului de CRC la femeile mai tinere.
Descoperirile au indicat că obținerea vitaminei D din surse naturale, mai degrabă decât din suplimente, pare să ofere un beneficiu mai mare. Studiul nu a găsit o asociere semnificativă între aportul de vitamina D și riscul de cancer colorectal după vârsta de 50 de ani.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Aceasta este ce mai mare greșeală care duce la apariția ridurilor. În această perioadă, efectele sunt și mai vizibile.