
Ce efecte terapeutice au florile de salcâm? Cum le putem consuma și ce produse se obțin din salcâm?
În curând, ne vom putea bucura din nou de mirosul florilor de salcâm. Pe lângă mireasma lor, aceste plante ne oferă și multe beneficii asupra sănătății.
Mierea de salcâm
Unul dintre cele mai iubite produse care rezultă din florile de salcâm este mierea de albine. Potrivit healthline, aceasta conține flavonoide, substanțe care acționează ca un puternic antioxidant, Vitamina C și magneziu.
Mierea de salcâm are proprietăți antibacteriene, ajută la grăbirea vindecării rănilor, iar bogăția în antioxidanți o face un aliat puternic în prevenirea bolilor cronice, care sunt "hrănite" de efectele stresului oxidativ.
Efect calmant
Datorită anumitor principii active din florile de salcâm și al magneziului din compoziția acestora, produsele din florile de salcâm au efect calmant și combat insomniile. Acestea ajută la creșterea calității somnului și contribuie la ameliorarea durerilor de cap.
Ameliorează ulcerul gastric
Florile de salcâm se pot administra intern, sub formă de infuzii, tincturi sau extern, pentru tratamentul leziunilor pielii, a arsurilor sau se pot folosi în băile de șezut. Ceaiul de salcâm are efect antiacid și calmează durerile, motiv pentru care este recomandat în afecțiuni ale sistemului digestiv, precum: gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal.
Proprietățile de neutralizare a acidității din florile de salcâm pot fi eficiente și pentru persoanele care se confruntă cu boala de reflux gastroesofagian. Această afecțiune este foarte frecventă, iar pacienții prezintă aciditate crescută la nivel gastric, dureri gastrice, regurgitații și alte manifestări. Mai multe poți citi aici: Boala de reflux gastroesofagian: cauze, simptome, tratament. FUMATUL, pe lista vinovaților
Sănătatea sistemului respirator
Ceaiul din flori de salcâm sau tinctura din flori de salcâm este recomandată de către specialiști în afecțiunile respiratorii. Principiile bioactive din plantă liniștesc accesele de tuse și ajută la vindecarea bronșitelor, sinuzitelor, pneumoniilor și altor patologii respiratorii.
Vezi și: Ceaiul de ghimbir, studiile care demonstrează efectele uimitoare ale acestuia
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-