Odorizantul natural care te scapă de mirosul de prăjeală din bucătarie

cartofi-prajiti-otet-alb_49784500

Miroul de prăjeală din bucătărie este, în general, persistent. Iată cum scapi de el rapid.

Mâncarea prăjită este foarte gustoasă, dar partea neplăcută vine abia după. Dacă ai scăpat de indigestii sau crize biliare înseamnă că nu ai făcut exces și asta e bine. Totuși, rămâne mirosul de prăjeală care se impregnează foarte bine în special în obiectele textile, de la perdele, prosoape de bucătărie etc.

În timp, acest miros în timp devine greu și la persoanele mai sensibile poate duce la balonare (da, chiar și de la mirosuri, dacă sunt foarte puternice, unele persoane cu probleme hepatice sau biliare se balonează și au stări de rău). 

Astfel, pentru a scăpa de acest miros, oricine s-ar gândi imediat să aerisească, să curețe vasele în care s-a prăjit, cuptorul, eventual zonele în care s-a stropit cu ulei, sau să ducă gunoiul. Însă pentru mirosul care s-a impregnat și de care e mai greu de scăpat este o altă soluție.

Puneți într-un vas pe foc o parte apă și patru părți oțet. Lăsați să fiarbă aproximativ 15 minute, timp în care oțetul va absorbi mirosurile. 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250