
Care sunt cauzele îmbătrânirii pielii? Ce semne prevestesc sfârșitul tinereții pielii și cum putem preveni îmbătrânirea pielii?
Sănătatea pielii. Cum previi îmbătrânirea pielii și care sunt cauzele îmbătrânirii pielii
Din păcate, niciunul dintre noi nu rămâne veșnic tânăr, iar “îmbătrânirea pielii este determinată genetic și nu pe toți ne afectează la aceeași vârstă”, a declarat Dr. Cristina Nisipașu pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV.
Acest lucru se întâmplă “din cauza anumitor factori la care ne expunem în timpul vieții, factori de mediu, cum ar fi poluarea, radiațiile UV, radiația ecranelor, a laptopului, a televizorului", mai spune medicul specialist în dermatovenerologie.
Există și alte cauze importante ale îmbătrânirii tenului, precum: “stilul de viață: o alimentație nesănătoasă, consumul excesiv de alcool, consumul excesiv de dulciuri sau fumatul”, avertizează medicul.
Semnele îmbătrânirii pielii
Ca orice alt proces din corp, îmbătrânirea pielii are anumite semne pe care le putem observa încă de la început.
"Îmbătrânirea se manifestă prin pierderea elasticității, apariția de riduri fine, o textură neuniformă, pete pigmentare și un aspect tern, lipsit de luminozitate”, a completat ea.
Cel mai important element anti-îmbătrânire
Se pare că vitamina imunității are efecte și asupra tinereții pielii: “Vitamina C are un dubluefect atât prin stimularea sintezei de colagen, adică îmbunătățirea fermității pielii, cât și prin combaterea petelor pigmentare”.
Aceasta "conferă un aspect luminos și strălucitor pielii” și poate fi asociată și cu alte elemente importante: "acidul hialuronic, care menține hidratarea pielii, Vitamina B5, care reface funcția de barieră a pielii și neurosensina care determină o toleranță crescută inclusiv unui ten sensibil, care nu tolerează orice fel de ingrediente”.
Rutina pentru un ten tânăr
Dr. Cristina Nisipașu este de părere că anumite obiceiuri sănătoase sunt cheia pentru un ten frumos: "cremă hidratantă, cremă cu factor de protecție solară ar trebui să fie nelipsită dimineața când plecăm de acasă și trebuie reaplicată pe parcursul zilei". Aceasta ne dezvăluie și o rutină pentru o piele tânără: “aș recomanda să începem print-o schema simplă, să aplicăm Vitamina C dimineața, după care o cremă cu factor de protecția solară și să păstrăm acidul hialuronic pentru seară ca să hidratăm peste noapte tenul”.
Diferența dintre ser și crema antirid
Atât serurile pentru față, cât și cremele antirid sunt benefice pentru piele, dar cu ce diferă?
Medicul ne spune diferența dintre acele două produse: "cremele antirid au o consistență mai densă, încarcă mai mult tenul. Serul intră repede în piele". De asemenea, doamna doctor anunță că aceste produse trebuie folosite în funcție de anotimp: "serumurile sunt mai ușor de folosit vara, iar cremele sunt mai ușor de folosit iarna".
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-