Usturoiul poate fi și toxic: când NU trebuie să-l consumi

usturoi_84549800 Usturoi Photo by Nick Collins from Pexels

Usturoiul este considerat un aliment minune și este recomandat pentru efectele sale benefice asupra sănătății. Totuși, sunt unele situații în care acesta devine extrem de toxic și nu ar trebui consumat. Iată...

Usturoiul este, în general, benefic pentru sănătate, iar studiile au confirmat că planta conține o substanță cu efect de antibiotic natural, numită „alicină”

De asemenea, usturoiul conține peste 200 de substanțe active precum potasiu, fosfor, cantitate mare de vitamina B și C, calciu și proteine.

Totuși, în unele situații, usturoiul poate face mai mult rău decât bine, potrivit realitatea.net. În cazul unor afecțiuni ale ficatului, care necesită tratament, usturoiul este total interzis. Consumat chiar și în cantități mici, acesta reduce eficiența pastilelor pentru ficat.

Pe de altă parte, ar trebui evitat și de femeile care iau anticoncepționalele, pentru că pot da efecte adverse atunci când interacționează cu usturoiul.

Și persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil, probleme de stomac sau digestive, ar trebui să evite usturoiul.

Însă persoanele care nu au astfel de probleme, se pot bucura de efectele benefice ale usturoiului. 

Iată care sunt acestea, potrivit naturapentrusanatate.com:

Antibacterian și antifungic

Antibiotic natural și antiparazitar

Accelerează epitelizarea și vindecarea rănilor

Protecție împotriva radicalilor liberi

Reducerea nivelului de colesterol „rău”

Reducerea tensiunii arteriale

Benefic în tahicardie și spasme coronare

Reduce nivelul trigliceridelor în ateroscleroza

Reduce durerile de cap și de claudicație intermitentă

Benefic în afecțiuni ale sistemului digestiv

Detoxifiant, sudorific, expectorant

Anticancerigen

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250