Lista de simptome ale COVID-19, triplată: Pierderea gustului, a mirosului și durerile musculare, adăugate

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au triplat lista oficială de simptome pentru noul coronavirus.

Până de curând, agenția federală de sănătate înregistra doar trei simptome ale virusului pe site-ul său: febră, tuse și lipsa respirației.

Cu toate acestea, potrivit Daily Mail, weekendul trecut, CDC și-a extins lista pentru a include mai multe simptome de infecție, inclusiv frisoane, tremor, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât și pierderea gustului sau amirosului.

Specialiștii din domeniul sănătății au început să atragă atenția asupra altor noi simptome, precum pierderea gustului și a mirosului, luna trecută.

În martie, Academia Americană de Otorrinolaringologie a solicitat CDC să adauge anosmia - incapacitatea de a mirosi - listei de potențiale simptome de coronavirus.

La acea vreme, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că investighează o posibilă legătură între cele două, dar probele au fost preliminare.

Analizăm pierderea mirosului sau a gustului", a declarat reporterilor Maria Van Kerkhove, conducerea tehnică a OMS pentru COVID-19

„Ajungem la o serie de țări și analizăm cazurile care au fost deja raportate pentru a vedea dacă aceasta este o caracteristică comună. Încă nu avem răspuns.

Mai mult, un studiu realizat în comun de Italia și Marea Britanie și publicat săptămâna aceasta, a constatat că 64 la sută dintre pacienții cu coronavirus au raportat un „senzație de modificare a mirosului și a gustului".

Dr. James Denneny, vicepreședinte executiv și CEO al Academiei Americane de Otorrinolaringologie, spune că, atunci când întreprinderile încep să se redeschidă, oricine are acest simptom ar trebui să fie testat sau să intre în carantină.

"La un procent semnificativ de oameni, acesta este un simptom care poate fi folosit atunci când nu există alte semne", a spus el pentru WGME.

„Dacă aveți o schimbare bruscă a gustului sau a mirosului, poate fi markerul inițial, deci nu ați dori să îl răspândiți."

Într-o linie similară, un raport OMS despre cazurile de coronavirus a scos la iveală simptome necunoscute anterior medicilor.

Aproximativ 40% din 56.000 de pacienți au declarat că au simțit oboseală, aproape 14% au spus că au avut dureri de cap și aproximativ 12% au spus că au avut frisoane.

Pe măsură ce tot mai mulți pacienți le-au spus medicilor că au simptome similare, medicii au cerut CDC să le includă pe listă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel