Locuințe pentru angajații din spitalele Primăriei Capitalei. Chiria de circa 110 lei

Dana Lascu |
Data publicării:
Peste 60 de apartamente ar putea fi locințe de serviciu pentru personalul medical
Peste 60 de apartamente ar putea fi locințe de serviciu pentru personalul medical

Primarul General al Capitalei a anunțat, astăzi, că de la 15 august se va începe repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Oamenii se vor muta în noile locuințe după 1 septembrie iar chiria este estimată la în jur de 110 lei.

Consilierii generali au aprobat astăzi, cu 35 de voturi „pentru", lista cu încă 63 de dosare ale personalului medical, avizate de către comisia constituită la nivelul PMB.

„Repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele aflate în subordinea Consiliului general, prin ASSMB, va începe după data de 15 august, iar primii beneficiari se vor putea muta după 1 septembrie. Avem în acest moment 210 dosare avizate, aflate pe lista de prioritate. Din cauza reducerii bugetului, Primaria Capitalei a achitat deocamdată doar 70 locuințe din totalul de 177 aprobat de Consiliul General. Aceste locuințe trec astăzi în administrarea ASSMB. Luna viitoare vor fi achitate încă 107 locuințe, care vor trece de asemenea în administrarea ASSMB", a anunțat primarul Gabriela Firea.

Chiria de circa 110 lei lunar

Persoanele aflate pe lista de priorități vor fi contactate de reprezentanții PMB - Direcția Spațiu Locativ, care vor derula, în colaborare cu ASSMB, procedurile legale privind repartiția locuințelor și încheierea contractelor.

Chiria va fi calculată în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv OUG 40/1999 privind protecția chiriașilor și stabilirea chiriei pentru spațiile cu destinația de locuințe, ținându-se cont de zona în care se află unitățile locative și suprafața apartamentelor. Potrivit estimărilor, chiria va avea valori cuprinse între 97 – 110 lei/lună.

Până în prezent au fost înregistrate un număr de 630 cereri, dosarele se află în diferite stadii de completare, urmând ca după parcurgerea etapelor prevăzute în metodologie, să fie înaintate C.G.M.B. pentru aprobare. De asemenea, pentru diferența de până la cele 600 se vor face demersuri pentru alocarea fondurilor necesare, în funcție și de solicitările cadrelor medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel