Locul din România în care incidenţa cazurilor COVID-19 a depăşit 25 la mie

Rodica Mitu |
Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Prefectura Bihor au informat, luni, situaţia cazurilor COVID-19 din judeţ.

Conform comunicatului comun al DSP şi Prefecturii, în ultimele 24 de ore, au fost identificate 523 de cazuri noi de COVID-19, după ce au fost prelucrate 1.192 de teste. Dintre persoanele infectate în prezent cu SARS-CoV-2, 42 (cu 3 mai multe decât în ziua precedentă) sunt internate în stare gravă pe secţiile ATI-COVID din Oradea. În ceea ce priveşte decesele, în ultima zi s-au înregistrat încă opt în cazul pacienţilor cu forme grave, bilanţul ajungând luni în Bihor la 2.666.

În judeţ, cea mai mare incidenţă se înregistrează în comuna Sântandrei, cu o incidenţă de 37,82 la mia de locuitori, la o populaţie de 8.434 de locuitori. Pe locul al doilea se poziţionează comuna Sânmartin, cu 391 de cazuri active şi incidenţă de 30,09. Comuna Paleu urmează în topul răspândirii acestui virus, cu 92 de cazuri active şi o incidenţă de 25,81 la mia de locuitori.

Următoarea localitate clasată este Oradea, cu o incidenţă record de 25,74 cazuri active la mia de locuitori, în total 5.784 cazuri active, la o populaţie de 224.709 locuitori.

Incidenţele cele mai mari se regăsesc în 68 de UAT-uri din cele 101 de localităţi ale judeţului. Nu există localitate cu zero îmbolnăviri, Budureasa şi Cherechiu având doar câte două cazuri confirmate.

 

Citește tot pe DCMEDICAL.RO: Prof. Valeriu Șurlin a vorbit despre o altă pandemie ”cu un număr impresionant de cazuri” / VIDEO

 

 

Coronavirus în România, bilanț 31 ianuarie 2022

 

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în România, au fost diagnosticate peste 20.000 de cazuri noi de coronavirus și au fost raportate 41 de decese, potrivit bilanțului provizoriu transmis de CNCCI.

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate a crescut ușor.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, luni au fost înregistrate 20.131 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2.

 

Amintim că Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la ce să ne aşteptăm în zilele următoare, având în vedere că numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 este în creștere.

„Aţi văzut că am avut miercuri cel mai mare număr de cazuri înregistrate: 34.000. Sunt două lucruri care ne preocupă în momentul de faţă: procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive - e adevărat şi testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decât cele care se făceau în perioada anterioară şi e bine că am reuşit să depăşim sensbil cifra de 100.000 de teste care se fac zilnic, dar în momentul în care vom asista şi la scăderea proporţiei de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile vor lua o turnură favorabilă. Deocamdată, ne aflăm în perioada de creştere, care va mai dura cel puţin zece zile după părerea mea”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel