Prof. Valeriu Șurlin a vorbit despre o altă pandemie ”cu un număr impresionant de cazuri” / VIDEO

Rodica Mitu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Foto Pexels
Foto Pexels

Prof dr Valeriu Șurlin, președintele Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumă, este invitatul profesorului  Irinel Popescu, luni, 31 ianuarie 2022, la o nouă ediție a emisiunii Academia de Sănătate. 

Prof dr Valeriu Șurlin, președintele Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumă, a fost invitatul profesorului Irinel Popescu, luni, 31 ianuarie, la o nouă ediție a emisiunii „Academia de Sănătate”. Cei doi reputați chirurgi au discutat, în cadrul emisiunii, despre progresele făcute în chirurgia românească, în mod special despre ramura reprezentată de chirurgia de urgență, dar și despre problemele majore cu care se confruntă aceasta. 

„În primul rând, trebuie să stabilim cadrul a ceea ce înseamnă chirurgie de urgență. Este o chirurgie foarte complexă, care, de fapt, se adresează situației patologiei bolilor acute, ca să vorbim pe înțelesul telespectatorilor. Aceste situații acute pot apărea din senin, pot să fie o exacerbare a unei boli cronice, o traumă, un agent cauzator extern care să acționeze asupra unui organ, asupra unei părți a corpului, asupra țesuturilor moi, și care poate să provoace sau să amenințe viața prin această intervenție asupra organismului. Poate să fie o complicație a unei proceduri chirurgicale sau a unei alte proceduri”, a spus Valeriu Surlin.

„La ora actuală, cea mai frecventă cauză de traumă asupra organismului uman este accidentul de circulație”, a zis medicul, adăugând: „Accidentele de circulație... o adevărată pandemie, cu un număr impresionant de cazuri la nivel mondial! Cu cât țara este mai dezvoltată, cu atât infrastructura rutieră este dezvoltată la rândul ei.”

Acesta a făcut referire și la accidentele care pot apărea în timpul sportului, accidentele din construcții, accidentele de aviație. „Toate se pot solda cu traume severe care să amenințe viața pacientului”, a subliniat Valeriu Șurlin, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale, președintele în funcție al Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumă. 

 

Chirurgia de urgență în România, cu prof dr Valeriu Surlin. Academia de Sănătate

 

 

Citește tot pe DCMEDICAL: Tot mai multe persoane renunţă la carne, însă intervenția medicului Iosif Niculescu îți va da de gândit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel