Tot mai multe persoane renunţă la carne, însă intervenția medicului Iosif Niculescu îți va da de gândit

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Iosif Niculescu a transmis un avertisment cu privire la carne.

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu a fost prezent în cadrul emisiunii „Dicționar Medical” de la DCMedical și DCNews, unde, printre altele, a lansat un avertisment cu privire la carne, în contextul în care din ce în ce mai multe persoane renunță la consumul de carne.

„Trebuie să facem o mențiune despre vegetarieni sau / și vegani, oameni care nu mănâncă carne. Există multe vitamine care se găsesc doar în carne. Trebuie foarte multă atenție, deoarece aceste persoane, probabil, au nevoie de suplimente. Cred că există nouă aminoacizi esențiali, dintre care câțiva sunt doar în preparate din carne, sunt esențiali în sensul că sunt foarte importanți în economia organismului”, a explicat medicul în cadrul emisiunii.

„Mulți își bazează obiceiurile alimentare pe chestiuni de morală. Este dreptul fiecăruia, nu acest lucru îl discutăm. Ideea este că vegetarienii au nevoie de suplimente pentru că pot dezvolta carențe de vitamine”, a precizat medicul Iosif Niculescu.

 

„Eu nu vreau să îmbătrânesc!”

 

„Eu nu vreau să îmbătrânesc” sunt cele mai dese cuvinte pe care le aude reputatul medic specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu la clinică atunci când vin pacientele.

„Este o dorință normală, dar luând hormoni nu vei ajunge să-ți prelungești tinerețea sau vârsta, iar de procreere nici nu poate fi vorba. Poți influența doar starea de bine, dar nu întinerești. (...) Putem, pe un fond genetic bun și pe un mod de viață bun, să influențăm aceste aspecte: să nu ne îmbolnăvim, să fim activi. Dacă adăugăm și ceva în sfera mentalului, suntem câștigători”, a explicat acesta.

În altă ordine de idei, în cadrul emisiunii, a discutat și despre vârsta la care ar trebui să apară menopauza. „Când apare târziu, la 56-58 de ani, este o problemă, nu o boală neapărat. Dar prezintă un risc pentru o anumită patologie. Mă refer la cancerul de sân, de endometru. Repet: menopauza nu este o boală, dar extremele se transformă în situații patologice. De asemenea, dacă apare mai devreme sau mai târziu, este cumva determinat genetic. Factorii externi joacă un rol cheie, dar cel mai important determinant al vârstei la care apare menopauza este genetica sau, mai bine zis, factorii genetici”, a zis specialistul la „Dicționar medical”. „Lipsa hormonilor reprezintă o consecință a faptului că nu mai există rezervă foliculară. (...) Vârsta medie de apariție a menopauzei, în Europa, la caucazieni, este undeva la 52 de ani. Este normal între 45-46 și 54 de ani. Dincolo de aceste extreme vorbim de menopauză precoce și menopauză târzie”, a mai spus Iosif Niculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel