Locul unde ne putem infecta cel mai ușor cu coronavirus. Studiu de ultimă oră, rezultate uluitoare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Curățenie  FOTO: pexels.com
Curățenie FOTO: pexels.com

Un nou studiu realizat arată că cel mai mare risc de infectare nu îl avem pe stradă sau în magazine, ci într-un loc neașteptat. 

Un studiu dat publicității de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, și care s-a bazat pe monitorizarea continuă a 5.706 de pacienți depistați pozitiv cu Covid-19 și a peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia, arată că locul unde avem cel mai mare risc de a ne infecta este propria casă!

Rezultatele cercetării concretizează că mai puțin de 2% dintre oameni au luat virusul aflându-se în afara locuinței, în timp ce aproape 12% dintre cei care au avut un membru al familiei bolnav de coronavirus au contractat și ei virusul.  Studiu arată că printre primii infectați în casă s-au aflat adolescenții și bătrânii.

„Acest lucru se datorează probabil faptului că persoanele care fac parte din aceste categorii de vârstă au nevoie de mai multă atenție și sunt mereu în strânsă legătură cu ceilalți membri ai familiei, interacționând mai mult cu aceștia” a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud, pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel