Măștile chirurgicale, reutilizabile: cum le dezinfectezi în siguranță

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Măștile chirurgicale pot fi reutilizate, după dezinfecție. Specialiștii chiar dezvăluie care e cea mai bună metodă de a le dezinfecta, în condițiile în care acestea se găsesc cu mare dificultate în comerț și la suprapreț.

Măștile chirurgicale pot fi dezinfectate și refolosite, spun ultimele studii. Astfel, potrivit Antena 3, „măștile pot fi refolosite. Va fi un moment când nu vom mai putea să le folosim zilnic, după fiecare expunere. Virusul nu persistă mai mult de patru zile pe suprafața măștii, care e o suprafață destul de repelentă, adică nu menține particule.

Punem masca respectivă într-o pungă de hârtie, notăm ziua în care am folosit-o și să o folosim peste patru zile”, scrie Antena 3.

De asemenea, masca chirurgicală se poate dezinfecta prin fierbere, timp de trei minute.

Autoritățile recomandă cu insistență purtarea măștilor, fiind chiar obligatorii în spații publice în mai multe județe din țară. Potrivit specialiștilor, chiar și o mască improvizată care asigură o protecie de 50% e mai bună decât niciun fel de protecție, când vine vorba de noul coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel