Malaezia, în 'lockdown total' de la 1 iunie. Nivel RECORD de infectări COVID

Prim-ministrul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat, vineri, 28 mai, un 'lockdown total' la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor.

Potrivit lui Muhyiddin, dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona.

Malaezia a raportat, vineri, 28 mai, 8.290 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutiv, şi un număr total de 549.514.

Vineri au fost raportate şi 61 de decese, al căror bilanţ total a ajuns la 2.552.

Malaezia a început programul de vaccinare împotriva COVID-19, însă criticii acuză ritmul lent. Până joi, circa 2,7 milioane de persoane primiseră cel puţin o doză de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel