Marea Britanie ar putea introduce un vaccin împotriva COVID-19 în prima jumătate a anului viitor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata în prima jumătate a anului viitor, a anunțat ministrul britanic al Sănătății

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luni că un vaccin împotriva COVID-19 nu este gata încă, dar a precizat că "dorim să fim pregătiţi în cazul în care totul merge perfect", preconizând că lansarea ar putea avea loc în prima parte a anului viitor. "După speranţa mea principală, m-aş aştepta ca în mare parte lansarea să aibă loc în prima jumătate a anului viitor", a spus ministrul.

Întrebat dacă unele persoane ar putea primi un vaccin în acest an, Hancock a răspuns: "Nu exclud acest lucru, dar nu aceasta este speranţa mea principală". "Dorim să fim pregătiţi în cazul în care totul merge perfect, dar nu mă aştept că vom reuşi să facem acest lucru anul acesta", a spus ministrul, adăugând că deşi programul "înaintează bine, nu am ajuns încă acolo".

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca, spun specialiștii britanici, generează un răspuns imun robust la persoanele în vârstă, categoria cu cel mai ridicat risc, publicaţia citând surse apropiate rezultatelor preliminarii. Detalii despre această constatare urmează să fie publicate în curând într-un jurnal medical, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Rezultatele coincid cu datele publicate în iulie, potrivit cărora vaccinul a generat "răspunsuri imune robuste" în cazul unui grup de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, a relatat ziarul, citând surse apropiate rezultatelor aşa-numitelor teste de imunogenitate.Compania AstraZeneca, ce dezvoltă vaccinul împreună cu cercetători de la Universitatea Oxford, este considerată un lider în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin cu rol de protecţie împotriva COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel