Marea recesiune sexuală: Procentul „celibatarilor” în SUA, nivel record!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Procentul bărbaților americani tineri care nu au relații intime s-a dublat
Procentul bărbaților americani tineri care nu au relații intime s-a dublat

Numărul adulților din SUA care nu fac sex a atins un nivel record, conform datelor din General Social Survey, un studiu național asupra populației care este realizat anual în Statele Unite, din 1972 încoace.

Douăzeci și trei la sută dintre respondenții de la General Social Survey, sau aproape 1 din 4 americani, au raportat că nu au avut relații sexuale în ultimul an, arată o analiză realizată de Washington Post și preluată de The Hill. Apoi, mai mult de 30% dintre adulți au raportat că au un act sexual în fiecare lună, iar aproape 40% au raportat că au făcut sex săptămânal sau chiar mai mult.

Marea recesiune sexuală, la bărbații adulți tineri

Tinerii între 18 și 30 de ani au înregistrat una dintre cele mai mari scăderi ale activității sexuale, 28% spunând că nu au avut niciun act sexual în ultimul an. Aceleași date din 1989 arată că doar 14% dintre bărbații din acest interval de vârstă nu raportau că nu au avut relații intime. Ceea ce înseamnă că practic s-a dublat procentul bărbaților „celibatari" (nu în sensul de a fi singuri sau necăsătoriți, ci că nu au avut relații intime).

Cu toate acestea, femeile tinere din același interval de vârstă raportează rate mai ridicate ale activității sexuale, doar 18% spunând că au fost „celibatare" în ultimul an.

„E marea recesiune sexuală”, spun experții. Ei cred că există o serie de motive care au dus la declinul activității sexuale în SUA, inclusiv tehnologia, faptul că mai multe persoane se căsătoresc sau își găsesc partenerii mai târziu în viață și pentru că a crescut numărul tinerilor care trăiesc acasă, cu părinții.

Și în rândul adolescenților a scăzut

Noua analiză vine după ce datele publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au arătat la începutul acestui an o scădere a activității sexuale în randul elevilor de liceu.

Raportul CDC din ianuarie arăta că peste 41% dintre elevii din clasele IX-XII au raportat că au avut relații sexuale, în scădere de la aproape 47% în 2005 și de la 53% în 1995.

Experții CDC au atribuit în mod similar declinul relațiilor intime în rândul adolescenților tehnologiei, social media și, de asemenea, cheltuielilor federale pentru a preveni sarcinile la adolescente și infecțiile cu transmitere sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel