Maternitatea Giulești își poate relua de astăzi integral activitatea

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
La Maternitatea Giulești saloanele sunt goale de aproape trei săptămâni
La Maternitatea Giulești saloanele sunt goale de aproape trei săptămâni

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a anunțat Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie “Prof. dr. Panait Sârbu”( Giulești) că, începând de astăzi, poate relua integral activitatea medicală. Anunțul vine după ce ministrul Sănătății spunea că mâine se va redeschide unitatea medicală, după trei săptămâni de la oprirea internărilor. 45 de nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococ auriu MRSA, iar spitalul a fost închis.

Decizia inspectorilor sanitari vine după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curățenie și dezinfecție terminală în spațiile unității sanitare. De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitație prelevate de reprezentanții DSPMB sunt în prezent conforme.

Reluarea activității unității sanitare implică respectarea cu strictețe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a precizat că va propune o hotărâre de Guvern care specifică numărul și tipurile de analize ce trebuie efectuate personalului din spital sau celor care se angajează în unitățile sanitare, precum și posibilitatea spitalelor să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe,  inclusiv pentru stafilococul MRSA, analiză care nu este obligatorie  în prezent.

Din numărul total de persoane testate, anagajate ale maternității, respectiv 330 au fost depistate 27 persoane pozitiv pentru stafilococul auriu meticilinorezistent și toate au primit tratament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel