Medicament pentru mielom multiplu, decontat de la începutul anului 2019

Steluța Indrei / 07 oct 2018 / 15:58
Materiale medicale
Materiale medicale

Un medicament inovator - carfilzomib - folosit pentru pacienții cu mielom multiplu, o formă de cancer de sânge, va fi introdus definitiv pe lista medicamentelor decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la 1 ianuarie 2019, arată un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Sănătății.

Carfilzomib, cunoscut sub denumirea comercială Kyprolis, este dezvoltat de grupul farmaceutic american Amgen, care este deținător al autorizației de punere pe piață (DAPP).

„Kyprolis administrat în asociere cu lenalidomidă şi cu dexametazonă sau numai cu dexametazonă este indicat pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu mielom multiplu la care s-a administrat cel puţin o terapie anterioară”, se arată în fișa produsului, publicată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Medicamentul carfilzomib a fost deja introdus în programul național de oncologie, însă doar condiționat, în baza unui contract cost volum prelungit prin act adițional până la termenul maxim prevăzut de legislația în vigoare, respectiv 31 decembrie 2018.

„A fost emisă o Decizie de includere necondiționată în Lista, astfel încât acest medicament nu mai poate face obiectul unei reluări a procesului de negociere pe un nou contract cost volum”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Mielomul multiplu este o formă de cancer de sânge care se dezvoltă, în general, la persoane cu vârsta peste 60 de ani.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy