Medicament pentru mielom multiplu, decontat de la începutul anului 2019

Steluța Indrei |
Data publicării:
Materiale medicale
Materiale medicale

Un medicament inovator - carfilzomib - folosit pentru pacienții cu mielom multiplu, o formă de cancer de sânge, va fi introdus definitiv pe lista medicamentelor decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la 1 ianuarie 2019, arată un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Sănătății.

Carfilzomib, cunoscut sub denumirea comercială Kyprolis, este dezvoltat de grupul farmaceutic american Amgen, care este deținător al autorizației de punere pe piață (DAPP).

„Kyprolis administrat în asociere cu lenalidomidă şi cu dexametazonă sau numai cu dexametazonă este indicat pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu mielom multiplu la care s-a administrat cel puţin o terapie anterioară”, se arată în fișa produsului, publicată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Medicamentul carfilzomib a fost deja introdus în programul național de oncologie, însă doar condiționat, în baza unui contract cost volum prelungit prin act adițional până la termenul maxim prevăzut de legislația în vigoare, respectiv 31 decembrie 2018.

„A fost emisă o Decizie de includere necondiționată în Lista, astfel încât acest medicament nu mai poate face obiectul unei reluări a procesului de negociere pe un nou contract cost volum”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Mielomul multiplu este o formă de cancer de sânge care se dezvoltă, în general, la persoane cu vârsta peste 60 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel