Medicul Alexandru Vlad Ciurea, sfat de sănătate: „Chiar dacă suntem bine și suntem tineri, întotdeauna e bine să previi”

Angela Sabău / 16 noi 2021 / 21:51
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea    FOTO Facebook
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea FOTO Facebook

Medicul Alexandru Vlad Ciurea face câteva recomandări pentru o viață sănătoasă. 

Medicul Alexandru Vlad Ciurea face câteva recomandări pentru sănătate: lucruri simple, precum atenție la alimentație, sunt esențiale pentur o viață sănătoasă.

Iată ce spune el:

„Este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”... Întotdeauna e bine să previi! Sunt foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat.

Câteva recomandări pe care le reiau:

Ce alimente sunt recomandate pentru creier? Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. (Suntem și în Postul Nașterii Domnului). Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate. Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie.

Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură.

Socializare. Pe cât posibil, cu persoane pozitive. Renunțarea la programele de știri care induc panică și anunță numai nenorociri. Înlocuirea lor cu documetare despre lumea largă sau despre natură. Sau cu lecturi. Sau cu rebus.

Optimism. Zâmbet. Și un proverb arab: „Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul”!

Sănătate!

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy