Medicul bolnav de COVID-19, care s-a tratat cu un medicament neautorizat în UE: „după 3 zile simptomele s-au redus cu 70-80%”

Adisa Codruț |
Data publicării:
dr. Valentin Răducanu    Foto: Antena 3
dr. Valentin Răducanu Foto: Antena 3

Un medic bolnav de COVID-19 s-a tratat cu Arbidol, un antiviral care nu este autorizat în UE. Efectul a fost dincolo de așteptări.

Un medic care s-a îmbolnăvit de COVID-19 s-a făcut bine în numai câteva zile după ce s-a tratat cu Arbidol, un medicament antiviral pentru tratamentul infecției gripale utilizat în Rusia și China, dar care în prezent nu este autorizat în Uniunea Europeană. Totuși, a ajuns la dr. Valentin Răducanu, care s-a tratat cu succes de COVID-19 cu ajutorul acestui medicament.

„Eu am făcut tratamentul cu Arbidol, la mine au apărut acum 20 de zile primele simptome care au debutat cu frisoane şi o stare febrilă.

În a treia zi de la debutul bolii, au început simptomele destul de accentuate, temperatură de 39 grade, frisoane, dureri musculare, ameţeală permanentă. 

Am început tratamentul cu acest medicament din Federaţia rusă. Un comprimat de 200 de mg, la 8 ore, timp de şapte zile. În a patra zi de tratament cu Arbidol, simptomele au dispărut. 

Pe lângă Arbidol, am mai luat Paracetamol în doze de 1.000-1.500 mg pe zi, am luat şi dexametazonă - un antiinflamator fiole şi Algocalmin pentru scăderea temperaturii”, a spus medicul Valentin Răducanu, vineri, la Antena 3.

„Din a treia zi de Arbidol, simptomele s-au redus în proporţie de 70-80%”, a adăugat medicul.

În plus, dr. Răduceanu spune că a mai luat vitamina C 2000 de mg pe zi, vitamina D 3000 de unităţi pe zi.

„E foarte important să ne ia şi un anticoagulant, de exemplu o aspirină, ca să nu dezvoltăm trombi, şi să bem foarte multe lichide”, a specificat dr. Valentin Răducanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel