Medicul-erou Cătălin Denciu va fi operat săptămâna viitoare. De 8 zile, internat în Belgia

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Ioan Cătălin Denciu. Foto: BZI
Dr Ioan Cătălin Denciu. Foto: BZI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dezvăluit că medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț pentru că a încercat să salveze pacienții, și care este internat de opt zile la Bruxelles, e în stare staționară și ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.

Doctorul  Cătălin Denciu e în „stare staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, duminică, conform libertatea.ro.

Ministrul a mai spus că săptămâna viitoare, soția medicului Cătălin Denciu va merge în Belgia. 

Medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț a suferit arsuri după ce a intrat în secția ATI cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu un avion militar în Belgia, la o zi după incendiu, pentru tratament. 

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz, autoritățile au decis transferul săi în străinătate. Medicul este căsătorit cu o doctoriță, și au împreună doi copii.

14 din cei 16 pacienți COVID-19 care erau internați în cele două saloane ale Secției ATI au decedat. 8 au murit in salonul distrus de flăcări, doi pacienți a decedat în timp ce erau evacuați din salonul alăturat celui unde s-a produs incendiul, iar alți patru au murit la Spitalul Lețcani, acolo unde au fost transferați după incendiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel