Mihai Lixandru: cu 75% mai puține teste de depistare a HIV/SIDA față de anul trecut

Florina Pop / 01 dec 2020 / 15:29
EXCLUSIV
Medic
Medic

Mihai Lixandru, director de proiect la Asociația Română Anti-SIDA, spune că pandemia COVID a dus a scăderea numărului de teste de depistare a HIV/SIDA cu 75% față de anul trecut.

Mihai Lixandru, director de proiect la Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), a declarat, la dezbaterea online de Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA, dezbatere DC Media Group, că în primele șase luni ale acestui an s-au realizat cu 75% mai puține teste de depistarea a HIV/SIDA decât în aceeași perioadă a anului trecut. ”Lucru care ne îngrijorează”, afirmă acesta. După ieșirea din starea de urgență au fost redeschise centrele de testare comunitară ale ARAS, iar efectul s-a văzut imediat: o creștere a numărului de cazuri pozitive.

”În perioada aceasta  vorbim despre Săptămâna Internațională a testării, o săptămână în care vrem să le reamintim oamenilor că nu există doar coronavirus. Deși în 2020 vorbim foarte mult despre asta, mai este o epidemie - de HIV - care este în plină desfășurare, care are 30 de ani, să nu uităm că există aceasta și e important să testăm și pentru asta. De aceea, ARAS desfășoară un proiect prin care trimitem auto-teste acasă. A devenit foarte dificil pentru oameni să ajungă la servicii de testare”, afirmă Mihai Lixandru.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy